Kultura

DEBITANTSKI NASTUP SVESTRANE GLAZBENICE

Zadranka Elena Stella pjeva naslovnu pjesmu u nagrađivanom filmu Plavi cvijet

Zadarska glazbenica Elena Stella vokalno je aranžirala i otpjevala naslovnu pjesmu našeg nagrađivanog filma Plavi cvijet koji je svoju premijeri imao početkom tjedna u Zagrebu.

Zadarska glazbenica Elena Stella vokalno je aranžirala i otpjevala naslovnu pjesmu našeg nagrađivanog filma Plavi cvijet koji je svoju premijeri imao početkom tjedna u Zagrebu.

Na premijeri je bila Elena koja je tu pjesmu napravila na poziv jednog od dvojice autora glazbe za taj film, Dina Osmanagića a njezinu izvedbu je prihvatio režiser Zrinko Ogresta. Zajednička fotografija je dokaz obostranog zadovoljstva odrađenim poslom koji je za zadarsku pjevačicu bio debitantski nastup na filmu.

- Sve je to odrađeno u situaciji lockdowna. Dino je bio u Irskoj te smo taj posao odradili na daljinu. Nisam imala puno vremena. Pjesma mi se odmah svidjela. Ja sam napravila demo snimku u zadarskom studiju i poslala im, a onda sam odradila finalnu verziju koja se svidjela režiseru. Tek sada sam vidjela kako to zvuči na samom filmu, ispričala nam je Elena kao i doživljaj tog trenutak kada je čula svoj glas.

Elena Stella i Zrinko Ogresta nakon premijere Plavog cvijeta

- Bila sam više pod dojmom samog filma i samo sam pomislila kako je pjesma koja ima svoj dramatski naboj pogođen uz samu temu te drame koja govori o životu žena triju generacija, rekla nam je Elena koja nije bila u Puli, kada je Plavi cvijet osvojio četiri Arene i otad putuje po međunarodnim festivalima.

Sada se vode pregovori o tome kako će se snimiti spot s pjesmom Plavi cvijet u izvedbi Elene Stelle koja je postala dio tog filma u kojem ulogu ima i Alen Liverić, glumac HNK Zadar. Svoj spot zaslužuje svaka pjesma a ova posebno, ističe zadarska glazbenica koja kaže da ne voli i ne može se kategorizirati po onom što pjeva. Filmska pjesma, kaže, bila joj je novo iskustvo i još jedan način izražavanja kakvo može pružiti glazba sa svojim širokim spektrom.

Zadarska glazbenica je nakon premijere vratila se na svoj posao u banku. Iako joj je želja bila i ostala da živi za glazbu i od glazbe, njezin put je zaustavljen lani kada je početak korona pandemije sve zatvorio. Zatvorio se i vrtić u kojem je Elena trebala raditi s djecom kao glazbeni animator.

Nije bilo nastupa, od nečega se moralo živjeti. I dok su neki estradnjaci glasno zapomagali, Elena Stella je našla posao na šalteru banke.

Uz to ona radi na svojoj glazbi. I svom prvom albumu kojeg je snimila sa svojim bendom Ante Jeličić Trio u studiju u Ljubljani. Svestrana Elena na tom albumu ne samo da pjeva, već je i autorica tekstova i koautorica u nekim pjesmama s Antom Jeličićem.

Prije sedam godina svoj prvi javni nastup u Arsenalu imala je s bendom Dirty Harry, The Voice joj je bio presudan, a Amy Winehouse na čijem je posljednjem koncertu Elena bila, ostaje njezina glazbena ikona. Zadarska glazbenica sada radi s Nenom Belanom, a o tom projektu tek će se čuti.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA