Kultura

FESTIVAL U NEUMU

Zadranka Mare Milin osvojila nagradu za najbolju kameru

Video spotu za pjesmu „Izgubiti Neću Dah (Single Version)", Vinka Ćemeraša & Talvi Tuuli i njegovoj autorici Mare Milin prošlog je vikenda na međunarodnom Underwater Film Festivalu u Neumu dodijeljena nagrada za najbolju kameru!

Video spotu za pjesmu „Izgubiti Neću Dah (Single Version)", Vinka Ćemeraša & Talvi Tuuli i njegovoj autorici Zadranki Mari Milin prošlog je vikenda na međunarodnom Underwater Film Festivalu u Neumu dodijeljena nagrada za najbolju kameru!

„Imao sam čast prije nekoliko dana prisustvovati i biti gost na prvom UFF-u u Neumu i od tamo nosim sve najbolje dojmove. Najveći trenutak za nas bio je kada je žiri izabrao za „najbolju kameru" našu Maru i naš spot za pjesmu „Izgubiti Neću Dah". Jako sam sretan radi Mare, puno je truda uloženo u ovaj spot i nadam se da će joj sada nagrade i dalje pristizati", komentirao je Vinko koji je, osim što je nastupio kao poseban glazbeni gost festivala, ovom prilikom u ime redateljice spota Mare Milin preuzeo nagradu koji mu je u završnici festivala uručio rukometni zlatni olimpijac Nikša Kaleb, jedan od članova žirija.

Renomirana umjetnica Mare Milin se uz ove sjajne vijesti prisjetila zanimljivih trenutaka snimanja: "...jedna fancy grijana kada u studiju, ja s bocama kisika i podvodnom kamerom u bazenu, vojska asistenata i pomoćnika..., ili? U svakom slučaju, bend i pjevačica koji sjajno rone (hvala Bogu), strpljiva i draga ekipa (hvala 3PM), odlična montaža žene s kojom sam počela raditi na videima prije točno 20 godina (hvala Anita Jovanov) i puno mjehurića - prije, poslije, za vrijeme i post festum. Dobili smo i nagradu. "La vita e bella!"

Podsjetimo, Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli nedavno su objavili posebnu single verziju pjesme „Izgubiti Neću Dah", koju upotpunjuje vokal gostujuće Petre Perišić nakon čega su predstavili i službeni videospot. Vizija vizualnog identiteta aktualnog singla od samog početka bila je da se spot većim dijelom snimi - pod vodom. Povodom njegove objave, cijenjena je fotografkinja i umjetnica otkrila motive iz teksta pjesme koji su inspirirali podvodne kadrove: „Dah, držanje daha, plutanje, kretanje kroz vodu, to što pod vodom izdržimo ili ne izdržimo dugo, to što se pod vodom obično šuti, a ako se govori ili vrišti, opet se ne čuje, i kao takvo ostaje "neizgovoreno" jer nitko to nije čuo - to sve ima i direktne i metaforičke veze s pjesmom, riječima i smislom. Dojmove poput fluidnosti, zadržavanja daha da bi se opet krenulo disati, hipnotičkog, kontemplativnog, začudnog - sve sam ih nastojala koristiti u vizualnoj komunikaciji ovog audio-vizualnog projekta."

„Neizmjerno nam je drago da smo Mare i mi opet surađivali i da je video za "Izgubiti Neću Dah" iz nas izvukao nešto novo", komentirao je Vinko prilikom objave spota ni ne sanjajući kako se pjesmi (odnosno njenom pratećem spotu) ove godine smiješi još jedno priznanje i to međunarodna filmska nagrada! Podsjetimo, autorska pjesma Srđana Sekulovića - Skansija u svojem se originalnom obliku našla na hvaljenom izdanju „Na Putu", za kojeg su Vinko i bend ove godine nagrađeni Porinom u kategoriji Najbolji album rock glazbe. Od kad je objavljen, aktualni singl „Izgubiti Neću Dah (Single Version)" nekoliko tjedana proveo je na HR Top 40, listi najemitiranijih pjesama.

 

 

PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA