Sport

POBJEDA NAD TREĆOM MOMČADI DOMAĆE LIGE

Zadru je Gorica dugo bila tvrd orah

Ovom pobjedom Zadar se izjednačio na prvom mjestu ljestvice s Cibonom, koja je u ovom kolu protiv Zaboka doživjela prvi poraz.

Košarkaši Zadra nastavili su seriju pobjeda u domaćem prvenstvu, pobijedivši u dramatičnoj utakmici Goricu rezultatom 67:61. Ovom pobjedom Zadar se izjednačio na prvom mjestu ljestvice s Cibonom, koja je u ovom kolu protiv Zaboka doživjela prvi poraz.

Gorica je na Višnjik stigla kao treća momčad prvenstva i vrlo ozbiljna prijetnja Zadru u borbi za prva dva mjesta HT Premijer lige. Trener Josip Sesar uz pomoć Zadranina Ivana Perinčića uigrao je respektabilnu momčad u kojoj su "prve violine" trojica bivših igrača Zadra - Mislav Brzoja, Lovro Mazalin i Ivan Vraneš. U dosadašnjem tijeku sezone izgubili su tek na gostovanju kod Splita i protiv Cibone, dok su jedan Zabok, koji je prije nekoliko dana svladao Cibonu, pobijedili 87:63.

Na drugoj strani trener Danijel Jusup odlučio je odmoriti Junakovića, dok je na klupi bio još uvijek nezaliječeni Bryon Allen. Bila je to prigoda da se, ako prilike dopuste, dade više prostora rekonvalescentu Ivanu Siriščeviću te igračima s klupe Uljareviću, Planiniću, Palokaju...

Utakmicu je promašajem trice otvorio Siriščević, u čemu će biti uspješan do samog kraja (šut 0-6), a jednaku je neučinkovitost pokazao i debitant u domaćem prvenstvu Dominik Mavra. Gilbert i Ivanov uspijevali su održavati ravnotežu svojim pogocima, ali je Mazalin tricom za 11:14 nagovijestio da će ovo biti teška večer. Strpljivom igrom pod košem Zadar je do kraja četvrtine uspio steći prednost 18:14. U drugoj četvrtini Zadar je povisio vodstvo na +13 (29:16), no Gorica koristi seriju osobnih pogrešaka Zadra te radi seriju 13:2. Od 13 pogodaka čak 9 ih je postigla iz slobodnih bacanja! U jednom trenutku je i povela, no Uljarević je barem uspio pogoditi za izjednačenje na poluvremenu - 35:35.

Treća četvrtina također je donijela izjednačenu igru i neriješen rezultat - 16:16. Jusup nije koristio Allena, a zaostatak od minus 6 s dvije trice (jedine koje je pogodio ove večeri od 8 pokušaja) izvadio je Uljarević. U nervoznoj završnici Zadar je stalno gurao nekakvo vodstvo, dvije minute prije kraja još uvijek je bilo aktivnih 63:59, ali je odigrao nekoliko dobrih obrana, prisilio Mašića i Mazalina na pogreške... Brzoja je promašio tricu a Zadar uz nekoliko poena stigao u sigurnu luku i slavio 67:61.

Najbolji igrači Zadra bili su Gilbert sa 16 poena i 10 skokova te Fundić (14 poena, 9 skokova). Uljarević i Ivanov postigli su po 10, ali neki od njih bili su u važnim trenucima utakmice. Goricu je predvodio Mazalin s 20 poena. Sljedeće kolo Zadar će imati barem jednako zahtjevan zadatak - u petak od 18 sati gostuje kod Zaboka.

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA