Sport

UTAKMICA VRIJEDNA OSTANKA U ABA LIGI

Zadru se sve posložilo, Cibona večeras mora pasti!

Nedostatak suspendiranog Magarityja, Krajine i Planinića sigurno utječe na momčad iz više razloga.

Nebo kao da se urotilo da Zadar ove godine ostane u ABA ligi. Da bi se to ostvarilo ipak neće biti dovoljni nebeski pokloni poput prošlotjednog i sinoćnjeg poraza Krke od FMP-a i Mege Bemax. Zadar će morati napraviti barem jedan korak kako bi ga i "Bog pomilovao", a neće biti više prilika kakva je večerašnja protiv Cibone.

- Suludo bi bilo kazati bilo što drugo osim da moramo ići na pobjedu. Morat ćemo se fizički angažirati na granici bola da uspijemo zaustaviti njihove akcije, prije svega vanjski šut. Ova dva susreta u kojima su obje momčadi bile na plus i minus 30 sugeriraju da postoje velike oscilacije, zbog čega je potreban dodatni oprez i maksimalna taktička disciplina, najavio je utakmicu Ante Nazor.

Nedostatak suspendiranog Magarityja, Krajine i Planinića sigurno utječe na momčad iz više razloga.

- Osjeća se nedostatak intenzivno iz dana u dan, jer mi nemamo mogućnost koji put odigrati pet na pet. Jučer smo nakon dugo vremena na treningu to odradili, ali s pozitivne strane, odradili smo četiri na četiri gdje smo dobili napadačku i obrambenu dinamiku. Bilo bi dobro i što se tiče trenažnog procesa i samih minuta posebno da smo u situaciji gdje možemo odmoriti igrače koji nisu još dosegli taj natjecateljski nivo, primjerice Dašić i Žorić.

Ciboni bi se moglo osvetiti "lako ćemo" nakon što su otkazali Jeffersonu i Ealey-Rossu, misleći kako je opstanak riješen. No karte su se presložile, a Cibona bi se porazom mogla naći u krugovima u kojima koš-razlika odlučuje o putniku u niži rang. Upravo zbog tih -31 iz utakmice sa Zadrom i njima gori pod petama.

- Još je rano za kalkulacije i njima i nama. Mi smo praktički nakon Krke bili u knockoutu, a sada smo nakon jedne pobjede u situaciji da preskočimo i neke momčadi koje su stalno bile iznad nas, rekao je Nazor.

PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA