Kultura

NAJAVA SEZONE I PREMIJERA U HNK ZADAR

Žana Bumber igrat će Tarzanovu Jane, a Jasna Ančić u Licu

U četvrtak počinje nova kazališna sezona u zadarskom HNK predstavom "Ol smo za jedan dan" koja je postavljena povodom godišnjice splitskog HNK.

ZADAR - U četvrtak počinje nova kazališna sezona u zadarskom HNK predstavom "Ol smo za jedan dan" koja je postavljena povodom godišnjice splitskog HNK.

Na prošlotjednoj konferenciji za novinare u zadarskom kazalištu, manje je bilo riječi o novoj sezoni a u prvom planu je bila jedna od dvije premijere.
Prva je Tarzan koja se priprema za početak prosinca. Režiser je već viđen gost u zadarskom kazalištu - Slovenac Matjaž Katin (režiser predstave Ostavljam te) koji prije samog početak čitanja teksta još ne zna što će ispasti od Tarzana. Svako će to biti komična predstava ali i društvena kritika, kazao je Latin. Taj komad prvi put će se izvesti u Hrvatskoj kao što će hrvatska praizvedba biti i Lice - komedija o tranziciji iz perspektive tajkuna, pohvalio se ravnatelj HNK Zadar Renato Švorinić s izborom zadarskih produkcija.

Za Tarzana će biti angažiran Žana Bumber, koja je kako se nije ni u snu nadala da će jednog dana igrati Jane, Alen Liverić te zagrebački glumac Dean Krivačić iz riječkog HNK Ivan pl. Zajc.

Lice će režirati Zoran Mužić, omiljeni redatelj ravnatelja zadarskog kazališta, što je Švornić otkrio na posljednjoj "presici".

Uz troje članova ansambla Žanu Bumber, Davora Jureška i Alen Liverić, angažirana je bivša članica Jasna Ančić, koja je krajem prošle godine službeno u mirovini.  Glumicu Jasnu Ančić je kako neslužbeno doznajemo, HNK Zadar nominirao za nagradu za životno djelo

Sezonu dramskog programa s istim brojem gostovanja predstavila je kazališna producentica Jadranka Svaguša - bit će to različiti žanrovi. Ona je istaknula tek autorski projekt Bobe Jelčića - Govori glasnije s kojim Kerempuh gostuje krajem listopada, te ustvrdila kako se broj pretplatnika u zadarskom kazalištu varira od 190 do 200.

PRIKAŽI KOMENTARE (3)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA