Zadar

NOVINE KOLEKTIVNOG UGOVORA POTPISAO DUKIĆ

Zaposlenicima gradske uprave jedna prosječna plaća za rođenje trećeg djeteta

Gradska uprava Zadra dobila je novi kolektivni ugovor u kojem su odnosu na ugovor od prije četiri godine unesene izmjene koje se odnose na veća materijalna prava.

ZADAR- Gradska uprava Zadra dobila je novi kolektivni ugovor u kojem su odnosu na ugovor od prije četiri godine unesene izmjene koje se odnose na veća materijalna prava. Izmjene kolektivnog ugovora, s rokom trajanja od četiri godine, potpisao je gradonačelnik Branko Dukić.

Njih je ispregovarala sindikalna podružnica na čelu s Dinkom Pešom te središnjica u Sindikata službenika u Zagrebu. Sindikalisti će i dalje pregovarati po pitanju isplate uskrsnice, božićnice i regresa s gradskom vlasti na čelu s Brankom Dukićem, ovisno ima li za tu namjenu novca u gradskom proračunu. Ono što je sigurno je vraćanje iznosa jubilarne nagrade na iznos od prije 10 godina, kada se zbog deficita u gradskoj blagajni i uvela štednja te smanjenje plaće za 10 posto te ukinule božićnice, regres...

Novina je pomoć od dvije bruto plaće u slučajevima za 50 posto i više invalidnosti te gubitka radne sposobnosti. Za sklapanje braka djeteta može se dobiti jedan plaćeni dan godišnjeg odmora je također novost u zakonskoj regulaciji prava za obiteljske događaje. Za smrt u obitelji daje se pet radnih dana, a najviše - 10 dana može se dobiti za polaganje stručnih ispita.

Da gradska uprava potiče natalitet, potvrđuje uvođenje isplata jedne prosječne bruto plaće za rođenje trećeg i svakog idućeg djeteta, što je također novina kolektivnog ugovora gradske uprave Zadra. Ona broji 171 zaposlenika s tendencijom povećanja za 7 planiranih radnih mjesta u ovoj godini. Struktura se mijenja  -  sve je  više novih i mlađih osoba.

PRIKAŽI KOMENTARE (4)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA