Zadar

ODLUKA IZMJENJENA A STARA TEK OBJAVLJENA

Zašto je Ivana Vanjak i dalje u Stožeru civilne zaštite?

Odlukom Gradonačelnika Zadra u srpnju je osnovan Stožer civilne zaštite Grada Zadra, što je objavljeno u Glasniku pet mjeseci poslije.

ZADAR - Odlukom Gradonačelnika Zadra u srpnju je osnovan Stožer civilne zaštite Grada Zadra, što je objavljeno u Glasniku pet mjeseci kasnije.
Povod tome je vjerojatno izmjena sastava Stožera u kojem je po funkciji pročelnice bila jedna, jedina žena Ivana Vanjak. Kako ona to više nije od jeseni prošle godine, tako je donesena službena  izmjena odluka kojom član Stožera postaje novi pročelnik Robertino Dujela. Međutim, u odluci o osnivanju Stožera koja stupa na snagu objavom u istom Glasniku Grada Zadra i dalje se navodi Ivana Vanjak.
Prema toj odluci načelnik Stožera civilne zaštite, što je zakonska obaveza jedinica lokalne samouprave je Ante Babić, zamjenik gradonačelnika Branka Dukića. Njegov zamjenik je Boris Jović, inače zamjenik zapovjednika JVP Željka Šoše.
Ostali članovi su Miroslav Andrić, , voditelj odjela za preventivne i planske poslove Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Područni ured Zadar - član, Jure Vojković, voditelj Operativno komunikacijskog centra PU zadarske koji to također nije. Zatim Maksimilijan Babić, pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja, Stanica Zadar, Bore Galac, ravnatelj Društva Crvenog križa, Edi Karuc,  zamjenik ravnatelja Opće Bolnice Zadar. U njemu su još i gradski pročelnici Mario Pešut, Darko Kasap, Tomislav Korona te Ivana Vanjak.

Stožer je svoje „vatreno krštenje" imao u rujnu kada je Zadar bio pogođen katastrofalnom poplavom.

PRIKAŽI KOMENTARE (5)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA