Zadar

COVID SITUACIJA NA AKTUALNOM SATU

Zašto se Nacionalni stožer osvećuje Zadarskoj županiji? Recite Viliju da odje**

Aktualni sat Županijske skupštine začinio je vijećnik Akcije mladih Ante Rubeša osvrtom na COVID situaciju u Zadarskoj županiji.

Aktualni sat Županijske skupštine začinio je vijećnik Akcije mladih Ante Rubeša osvrtom na COVID situaciju u Zadarskoj županiji.

- COVID pritisak svaki javni istup ide u smjeru da pozivate ljude na cijepljenje. Nisam anitivakser, svjestan sam pandemije, ali način na koji provodite mjere i kako ih donosite s Nacionalnim stožerom, koji ima svoje pomoćnike i u Zadru, je smiješan. Kontradiktorno je pozivati ljude na cijepljenje, a da dožupan kaže da sve može izliječiti kilo lešoga. Mislim da se slažemo da netko tko predstavlja stožer, koji je davao upute za cijepljenje, ne bi trebao izlaziti s takvim izjavama. Dožupana Vickovića i Željka Šošu (zapovjednik JVP Zadar) sreo sam u Tamarisa kako jedu janjetinu i rade na svom imunitetu, istaknuo je u svom stilu Rubeša.

On smatra kako Nacionalni stožer nije naklonjen Zadarskoj županiji.

- Zašto se Nacionalni stožer osvećuje Zadarskoj županiji bojanjem u crveno? Sigurno ne prednjačimo u broju zaraženih. Je li to zbog utakmice KK Zadar? Vjerujem da je HDZ to dozvolio i znao i da je Nacionalni stožer znao da će navijači ući. Nakon toga kreće agresivna kampanja ministra Vilija Beroša. Ne znam je li ljut na Matu Lukića koji je podmirio dvije kune i time ga u njegovim očima omalovažio ili je nešto drugo posrijedi. Molim vas da nazovete Beroša i kažete da odje** od Zadra i Zadarske županije!, poručio je Rubeša.

Odgovorio mu je župan Božidar Longin.

- Bolnica i Zavod vrše testiranja i ono što se pokaže objavi se, ne znam za nikakvo bojanje. Nadam se da se neće pokvariti ovo što sada imamo s turizmom i da se nećemo vratiti na uvjete koje smo imali prije šest mjeseci, rekao je Longin.

Zadarski župan osvrnuo se i na kritike na rad načelnika zadarskog Stožera, svog zamjenika Šime Vickovića.

- Načelnik Vicković odgovorno radi posao i ovo što je on prošao je Sizifov posao, to puno troši čovjeka i 24 sata je aktivan, istaknuo je Longin.

 

 

 

PRIKAŽI KOMENTARE (12)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA