Zadar

POLICIJA SINOĆ UHVATILA POČINITELJA

Zatekli ga pri provali pa povezali s ranijim krađama

Također ga se sumnjiči da je ove godine na području Kožina provalio u dva ugostiteljska objekta

Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči za počinjenje više imovinskih kaznenih djela.

U subotu, 17. travnja oko 1.20 sati, nakon što je zaprimljena dojava o mogućoj provali u trgovinu u Ulici Put Petrića u Zadru, policijski službenici su ubrzo u blizini zatekli 37-godišnjaka koji se dovodi u svezu s izvršenjem kaznenog djela. Tom prilikom kod njega je pronađen i provalnički alat koji mu je oduzet. On je uhićen te doveden u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje. Tako ga se sumnjiči da je u navedeno vrijeme pokušao provaliti u trgovinu, u čemu nije uspio te se udaljio s mjesta događaja.

Također ga se sumnjiči da je ove godine na području Kožina, po prethodno smišljenom planu da vrši kažnjiva ponašanja kako bi sebi pribavljao nepripadajuću imovinsku korist, provalio u dva ugostiteljska objekta u vlasništvu trgovačkih društava, i to krajem veljače da je provalio u ugostiteljski objekt i otuđio TV, ekran računala, glazbenu liniju, zvučnik, dvije električne bušilice, električnu brusilicu, motornu pilu i drugi razni ručni alat, kao i da je 15. travnja provalio u drugi ugostiteljski objekt odakle je otuđio novac, televizor, mobitel, zvučnike, pojačalo te druge razne dijelove glazbene opreme.

Dio otuđenih predmeta je pronađen kod njega te su vraćeni vlasnicima, a nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje da je počinio kaznena djela teške krađe, protiv 37-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava te je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA