Zadar

DIREKTOR MATEK SE OČITOVAO O SPORNOM ZAHVATU

Zatvaranje ulice u Diklu zatražio investitor, a ne Vodovod

Dobili smo odgovor na novinarski upit od petka, u kojem je direktor Vodovod, Tomislav Matek naveo činjenice o tome zbog čega je bila zatvorena Obala Petra Krešimira IC i što se događalo na toj glavnoj cesti.

Dobili smo odgovor na novinarski upit od petka, u kojem je direktor Vodovod, Tomislav Matek naveo činjenice o tome zbog čega je bila zatvorena Obala Petra Krešimira IV i što se događalo na toj glavnoj cesti.

Matek je jučer poslao odgovor kojeg prenosimo u cijelosti:

"Zatvaranje dijela ulice Krešimirova obala u Diklu nije zatraženo od strane Vodovoda d.o.o. Zadar već od strane investitora na čiji zahtjev se izvelo izmještanje cjevovoda,
Radove iskopa i sanacije asfalta izvršio je vlasnik čestice zemlje s koje se cjevovod izmjestio. Dakle, radovi na navedenoj lokaciji izvođeni su temeljem ugovora o financiranju koji je sklopljen s investitorom povodom njegovog zahtjeva za izmještanjem cjevovoda. U sklopu izvedenih radova Vodovod d.o.o. Zadar izveo je samo montažerske radove nakon zaprimljene obavijesti od strane investitora da su izvršeni radovi iskopa kako se investitor i obvezao ugovorom o financiranju. Nakon izvedenih montažerskih radova sanaciju asfalta izveo je također investitor, navodi direktor Vodovoda.

Investitor, čije ime nitko ne izgovara, a vlasnik terena na kojem je bilo odmaralište Gredelj, zagrebačka je tvrtka Mobilnet. Tko su izvođači to nismo uspjeli doznati ni od pročelnika za komunalne poslove Robertina Dujela.
Iako je ta nerazvrstana cesta kroz Diklo u nadležnosti Grada Zadra, tajanstveni izvođač je zatvorio bez obavijesti, a Dujela nam zbog zaštite osobnih podataka nije želio otkriti izvođača protiv kojeg je komunalni redar podnio prijavu prekršajnom odjelu.

Grad Zadar nije nikada objavio privremenu regulaciju prometa koja se odvijala preko nasipa na terenu istog vlasnika s kojeg je posjećena borova šuma. I dok je komunalni redar naredio da se cesta vrati u prvobitno stanje, iz "kupus" informacije nadležnih u Gradu Zadru, osvanuo je zbunjujući  naslov u jednom mediju kako se posjećena šuma mora vratiti odmah u prvobitno stanje.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (6)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA