Zadar

RADOVI NA AGLOMERACIJI ZAGORČALI ŽIVOT MJEŠTANIMA

Zatvorena cesta prema Diklu, do centra mjesta preko Žmirića, do deponija i oko Bunara

Umjesto nekoliko minuta, koliko im je ranije trebalo od križanja kod škole do platoa sa spomenikom Franje Tuđmana, mještani sada moraju voziti na Žmiriće, lijevo prema Kožinu, skrenuti lijevo kod gradskog deponija, spustiti se kroz „selo" i potom doći do svoga doma

Zbog radova na izgradnji kanalizacijske mreže u gradskim predjelima Diklo i Puntamika, koji se odvijaju u sklopu projekta aglomeracije Zadar-Petrčane, njemačka tvrtka Ludwig Pfeiffer Hoch- und Tiefbau GmbH & Co. KG. zatvorila je put prema centru Dikla.

Umjesto nekoliko minuta, koliko im je ranije trebalo od križanja kod škole do platoa sa spomenikom Franje Tuđmana, mještani sada moraju voziti na Žmiriće, lijevo prema Kožinu, skrenuti lijevo kod gradskog deponija, spustiti se kroz „selo" i potom doći do svoga doma. Ako su oslonjeni na gradski prijevoz, bit će im još teže - Liburnija od sutra uvodi novi linije koja će prometovati istim smjerom, odnosno državnom cestom DC 306, nakon čega se spušta na Rampadu i okreće na Bunarima. Ostatak ne tako kratkog puta Dikljani će morati proći pješice.

-Probali smo se na Bunarima okretati našim autobusima, ali ne ide nam, oštetit ćemo vozila ili bunar, to traje i dvadesetak minuta, pa su i putnici nervozni. Zato smo za liniju iznajmili jedan manji autobus, a ako to bude moguće zbog uvjeta iz javne nabave, mi bismo ga i kupili, rekao nam je direktor Liburnije Edvin Šimunov.

Koliko će radovi trajati ne može se pouzdano reći, ali očekuje se da bi mogli do godine dana. Do tada Dikljani će živjeti na udaljenosti od grada kao Kožinjani.

PRIKAŽI KOMENTARE (8)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA