SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1711666800 AND gallery_id = 7686File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1711666800, '7686', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Završeno parkiralište, gradi se skyway, za komercijalni centar predano idejno rješenje - Vijest - 057info - Zadar

Zadar

FOTO: GAŽENICA I DALJE VELIKO GRADILIŠTE

Završeno parkiralište, gradi se skyway, za komercijalni centar predano idejno rješenje

Uoči otvaranja ponude za 20-godišnju koncesiju terminala i lučkih djelatnosti u Gaženici, obavljen je tehnički pregled na izgrađenom parkiralištu s 300 mjesta.

ZADAR - Uoči otvaranja ponude za 20-godišnju koncesiju terminala i lučkih djelatnosti u Gaženici, obavljen je tehnički pregled na izgrađenom parkiralištu s 300 mjesta.
Kako je iz projekta putničke zgrade izbačena podzemna garaža, što je logično obzirom da je terminal izgrađen na nasutom pomorskom dobru, parkiralište je izgrađeno s druge strane ceste. Polovica od 300 mjesta pripada koncesionaru, a 150 Lučkoj upravi Zadar na upravljanje, pojasnio je Robert Škifić, ravnatelj Lučke uprave Zadar.

U Gaženici je i dalje veliko gradilište.

Do kraja idućega mjeseca trebala bi biti završena zgrada putničkoga terminala koja je bila ugovorena „ključ u ruke" za 1. studenog 2017. godine. U nastavku tog kompleksa, u siječnju je počela gradnja tzv. zračnog mosta kojim će putnici s kruzera izravno ulaziti u terminal. Dužina "skywaya" je 175 metara. Nabavka i ugradnja Gangway uređaja za prekrcaj opreme obaveza je budućeg koncesionara u roku od pet godina.

Uz novo parkiralište i dalje će funkcionirati privremeno koje je Lučka uprava koncesionirala do izgradnje komercijalne zgrada. Koncesiju je dobila tvrtka Exportdrvo Projekti, tvrtka iz Zagreba koja je dio konzorcija zainteresirana za gradnju komercijalnog centra u Gaženici. Za ravnatelja Škifića nositelj je zadarska tvrtka Sarag koja je, kazao je predala idejno rješenje za lokacijsku dozvolu.  Ugovor za koncesiju na 20 godina bit će potpisan nakon izdavanja građevinske dozvole, podsjetio je Škifić.

Prema uvjetima natječaja budući koncesionar morat će plaćati Lučkoj upravi 20 kuna po metru četvornom te 2.2 posto od godišnjeg prihoda. Radi se o terenu površine 9942 metra četvorna na kojoj će biti izgrađen trgovačko-ugostiteljsko poslovni centar s garažom.
U tom projektu bili su i "Turisthotel", "Falkensteiner" i "Konzum". Najavljivala se investicija od 150 milijuna kuna, ali i završetak u 2018. godini. U međuvremenu se došlo do promjene poslovne politike, posve sigurno u Konzumu.

 

Gradilište Gaženica
Foto: 057 info
PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA