Sport

ŽUPANIJSKA MALONOGOMETNA LIGA

Zbog koronavirusa Udruga za mali nogomet prekinula sezonu i proglasila prvake

Upravni odbor Udruge za mali nogomet Zadarske županije na 7. sjednici donio je odluku o prekidu natjecanja i završetku natjecateljske sezone 2019/20. zbog globalne pandemije izazvane Covidom-19.

Upravni odbor Udruge za mali nogomet Zadarske županije na 7. sjednici donio je odluku o prekidu natjecanja i završetku natjecateljske sezone 2019/20. zbog globalne pandemije izazvane Covidom-19.

U ligama koje vodi Udruga za mali nogomet Zadarske županije prvaci će biti proglašeni klubovi koji su na dan 22. svibnja prvoplasirani klubovi u svojim ligama. Ovogodišnji prvak 1. Sonik ŽMNL je MNK TIN, prvak 2. ŽMNL je MNK MURVICA, a pobjednik 3. ŽMNL skupine A je MNK ZATON i Skupine B MNK LOVINAC.

Klubovi koji su svojim plasmanom ostvarili promociju u viši rang bit će promovirani. Tako su MNK MURVICA i MNK BILI BRIG promovirani u 1. Sonik ŽMNL, a MNK ZATON i MNK LOVINAC u 2. ŽMNL za natjecateljsku sezonu 2020/21. Klubovi neće ispadati iz liga u kojima su se zatekli prilikom izbijanja pandemije izazvane koronavirusom. 

U natjecateljskoj sezoni 2020/21 iz liga će direktno ispadati kako slijedi: 1. Sonik ŽMNL - klubovi koji zauzmu 13. , 14., 15. i 16. mjesto dok će 11 i 12 mjesto igrati kvalifikacije za opstanak u ligi protiv 3. i 4. plasirane momčadi 2. ŽMNL. 2. ŽMNL - klub koji zauzme 13. mjesto dok će 11. i 12.mjesto igrati kvalifikacije za opstanak u ligi protiv drugoplasiranih momčadi 3. ŽMNL skupine A i B. 

- Udruga za mali nogomet Zadarske županije je u vrijeme pandemije koronavirusa bila u stalnom kontaktu s svim relevantnim dionicima zaduženim za vezane poslove. U kontaktu s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, Službom za epidemiju zaraznih (dr.med. Ana Ištvanović), Središnjim državnim uredom za šport (Darko Vučić, načelnik sektora za razvoj športa), Stožerom civilne zaštite Republike Hrvatske (ministar Davor Božinović) nismo pronašli niti najmanju mogućnost nastavka natjecateljske sezone 2019/20, stoji u pojašnjenu odluke predsjednika Udruge Tonija Kruneša.

Nijedna od gore navedenih ustanova ne može decidirano odgovoriti na upit o vremenskim okvirima i uvijetima koje klubovi ispoštovati za nastavak natjecateljske sezone. 

- Pored nadležnih uslanova i tijela zaduženih za problematiku koronavirusa, bili smo u kontaktu i s dvoranama u kojima se do sad odigravala sezona. U ovom trenutku je zabranjeno odigravanje natjecateljskih utakmica, a nitko od osoba koje upravljaju s dvoranama nema informacije kada će biti dozvoljeno odigravanje. Nedefinirana je i situacija oko otvaranja školskih sportskih dvorana te prema sadašnjem slanju neće se otvarati do početka iduće školske godine. Identično kao u dvoranama, u ovom trenutku je na snazi i odluka o zabrani odigravanja utakmica na vanjskim igralištima, a nitko od mjerodavnih službi ne može dati informaciju kada će biti dozvoljeno, zaključuje Kruteš.

Višak članarina koje su klubovi uplatili za ovu natjecateljsku sezonu bit će preraspoređene za natjecateljsku sezonu 2020/2021. To će biti obračunato prilikom izrade članarine za sljedeću natjecateljsku sezonu.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA