Zadar

ODABRANI IZVOĐAČI DODALI PLUS

Zbog A+ perilica pala odluka o opremanju škole u Centru Mocire

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave poništila je odluku Grada Zadra o odabiru virovitičke tvrtke Tvin za drugu od ukupno 10 grupa za opremanje Centra Mocire.

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave poništila je odluku Grada Zadra o odabiru virovitičke tvrtke Tvin za drugu od ukupno 10 grupa za opremanje Centra Mocire.

Radi se o namještaju, opremi i uređenju Osnovne škole Voštarnica u Centru Mocire, jednoj od značajnih grupa čija je procijenjena vrijednosti bila 832 tisuće kuna, odnosno gotovo petinu vrijednosti cjelokupnog opremanja teškog 4.6 milijuna kuna.

Tvin bi taj dio posla odradio za 607 tisuća kuna (bez PDV-a), da njegov konkurent Proklima-tim Zagreb nije uočio propust u specifikacijama proizvoda. Kako su naveli u žalbi Državnoj komisiji, Tvin je u troškovniku ponudio 10 perilica za posuđe marke Končar lošijeg energetskog razreda (A+) nego što je to bilo traženo (A++). Na taj su način, naveli su žalitelji, "obmanuli naručitelja koji vjerojatno nije bio dovoljno upućen u detalje ovog uređaja, te je povjerovao tvrdnjama ponuditelja". Iz gradske uprave su odgovorili kako nisu imali razloga posumnjati da će odabrani ponuditelj dostaviti proizvod koji u potpunosti odgovara traženome, dok su iz Tvina za sve okrivili dobavljača, tvrdeći kako im nije bila namjera prikrivati istinitost podataka.

Sada Grad Zadar mora nadoknaditi troškove žalbenog postupka u iznosu od 5 tisuća kuna, te donijeti novu odluku o odabiru, čime će se dodatno prolongirati potpuno opremanje i dugoočekivano useljenje u Centar Mocire. Da to neće biti početkom proljeća, vjeruje i pročelnik Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo Mario Pešut koji je u programu za socijalnu skrb napisao kako se "okončanje preseljenja Dječjeg vrtića Latica u nove prostore Centra Mocire očekuje tek koncem travnja". 

Podsjetimo, u tijeku je natječaj za dvije manje grupe opremanje, dok su za ostalih sedam, među kojima je oprema za vrtić i ostali namještaj za školu, odluke prošle bez žalbe.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA