Kultura

ZA NOVAC GRADA, POTREBNA POTVRDA O NEKAŽNJAVANJU

Zbog problema s prijavama elektroničkim putem, novi rok za popravni udrugama kulture

Mjesec dana nakon što je Grad Zadar objavio javni poziv za financiranje javnih potreba u kulturi, prvi put je za taj natječaj produžen rok koji je istekao 11. studenog

ZADAR- Mjesec dana nakon što je Grad Zadar objavio javni poziv za financiranje javnih potreba u kulturi, prvi put je za taj natječaj produžen rok koji je istekao 11. studenog.
Prvi put su prijavljene rađene elektroničkim putem, ali su kandidati imali poteškoća prilikom registracije u sustav, izvršavanja prijave na željeni Poziv i učitavanja dokumentacije, navodi se u obrazloženju. Zbog toga je nakon dva dana od isteka roka,  odlukom  gradonačelenik Branka Dukića došlo do produžetka. Novi rok je  21. studenoga 2019. godine, do 16:00 sati, odnosno do kraja radnog vremena, objavljeno je na stranici Grada Zadra.

Kada je preuzela mjesto pročelnice kulture i sporta, Dina Bušić se pohvalila preuzimanjem sustava Potpora Plus kojeg je razvila Zaklada za razvoj civilnog društva. - Radi se o sustavu koji je u potpunosti prilagođen svim potrebama korisnika proračuna Odsjeka za kulturu te ih vodi kroz proces prijave, ali i izvještavanja kao i pravdanja troškova, rečeno je u ožujku ove godine.
Predstavnici udruga, koji se godinama prijavljuju za dotacije iz Gradskog proračuna sa svojim programima, prošli su radionicu na kojoj su podučeni kako i na koji način se prijaviti po novom.

Međutim, mnogi su, doznajemo, imali razno-razne probleme i rijetko koja prijava je bila potpuna. Da ne kažemo da sudionici ovog procesa, koji su poznati u kulturnom životu Zadra, moraju priložiti svoj životopis, a da su razočarani činjenicom što od lani moraju dostaviti ovjerenu bianco mjenicu kao jamstvo za novac koji će dobiti iz gradske blagajne. Po aktualnoj aplikaciji, kada im se odobre novci, moraju donijeti i potvrdu o nekažnjavanju.

Toga nema u sustavu prijave za sufinanciranje Ministarstva kulture koje je jednostavnije, rekli su nam oni koji su aplicirali na njihov javni poziv elektroničkim putem. Čak i prijava Kazališta lutaka na poziv Grada Zadra nije potpuna, a oni za razliku od malih udruga u kojima je "One man show" imaju ljudske i stručne kapacitete za ispuniti sve obrasce.

Za prijavu na poziv za javne potrebe u sportu, završenom 10. studenog nije bilo problema. Iako sadrži 16 obrazaca, prijava je uredno prošla mnogima, jer kako nam je rekao jedan od predsjednika kluba, na usluzi su im bili zaposlenici iz Sportske zajednice Grada Zadar koji su ih vodili kroz proces prijave.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA