Sport

DO PRVE POBJEDE S POJAČANJEM IZ AMERIKE

Zbog samoizolacije Zadar i dalje bez trenera, ali u Sloveniji s jednim novim imenom

Domagoj Vuković u snazi protivnika, koji je sezonu također otvorio omjerom 0:3, vidi šansu za pobjedu.

Nakon odgode utakmice protiv Sonik Puntamike košarkaši Zadra prvi "ispit" nakon pobjede nad Škrljevom na Višnjiku imaju kod Koper Primorske. U 4. kolu ABA lige Zadrani traže prvu pobjedu u ovom natjecanju, nakon poraza od Mornara, Mege Soccerbet i Krke. Posljednji poraz bio je posebno upozoravajući za Zadrane, jer se radi o jednom od izravnih konkurenata za ostanak u ligi, a Primorska je još jedna momčad iz tog kruga. Još jedan poraz donio bi mnogo glavobolje treneru Veljku Mršiću, ali i njegovom pomoćniku Ivanu Perinčiću, koji će u njegovom odsustvu (samoizolacija) još jednom voditi momčad.

Bit će to prva prilika da Zadrani, barem putem videoprijenosa, upoznaju Chinanu Onuakua, koji će imati svoj debi u "plavom dresu". Koper Primorska također je počela sezonu u regionalnom natjecanju s tri poraza protiv FMP-a, Cedevite Olimpije i Igokee.

- Jako sam zadovoljan kako je ekipa trenirala sve ove dane. Imamo jednu promjenu u sastavu ekipe, Chinanu Onuaku će odigrati svoju prvu utakmicu. On je trebao odigrati protiv Sonik Puntamike međutim ta utakmica je bila odgođena. Iskreno, očekujem baš dobru utakmicu s naše strane. Očekujem također da napravimo sve one stvari što protiv Krke nismo, a to je da odigramo svih 40 minuta s puno većem intenzitetom, da imamo puno veću odgovornost u obrani i da ispoštujemo sve one stvari što smo se dogovorili prije utakmice. Za sad je na treningu sve bilo super, odlično su reagirali i jako sam zadovoljan, istaknuo je trener Ivan Perinčić.

Domagoj Vuković u snazi protivnika, koji je sezonu također otvorio omjerom 0:3, vidi šansu za pobjedu.

- Prvenstveno mislim da se može očekivati naša velika borba- Ova bi nam pobjeda puno značila u smislu da se napokon dignemo i da dobijemo neki pozitivan zamah u ABA ligi jer i dalje mislim da smo konkurentni iako je početak bio težak, najavio je utakmicu Domagoj Vuković.

U prvoj utakmici 4. kola Split je na svom terenu izgubio od Igokee 78:79, a u sljedećem gostuje na Višnjiku. Pobijedi li Zadar u obje utakmice i stigne do omjera 2:3, s puno manjim će opterećenjem ući u seriju utakmica protiv težih protivnika. Utakmica se igra u ponedjeljak s početkom u 18 sati.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA