Kultura

IZBOR TPORTALA

Želimir Periš dobitnik nagrade za najbolji hrvatski roman

„Mladenka kostonoga", u izdanju OceanMora, donijela je Želimiru Perišu književnu nagradu tportala za najbolji hrvatski roman, koju dodjeljujemo 14. put.

„Mladenka kostonoga", u izdanju OceanMora, donijela je zadarskom piscu Želimiru Perišu književnu nagradu tportala za najbolji hrvatski roman, koju dodjeljujemo 14. put. Uz novčanu nagradu u vrijednosti od 50 tisuća kuna, dobio je statuu tipkovnice za roman koji tportalov žiri ocjenjuje „jedinstvenim književnim djelom koje obiluje humorom i ironijom; prošla vremena oživljava da bi nam progovorio o ovome našemu"

„Ludo sam sretan. Malo što ispunjava toliko kao priznanje umjetničkog rada, već i zato što umjetnost u bazičnom smislu i nije utrka za priznanjem, a svakako nije natjecateljska disciplina", kaže Želimir Periš, napominjući da je još sretniji jer njegova knjiga „nije uobičajeno popularno romaneskno rješenje, već povremeno forsira manje očekivanu formu i ideju..., nasljeđuje zaplet od žanrovske književnosti, formu od eksperimentalne, a teme od tzv. visoke književnosti, pa sve zajedno postaje kupus, točnije: čušpajz".

O pobjedniku je odlučio žiri književne nagrade tportala, kojim predsjeda kroatistica Andrea Milanko, a članovi su prevoditeljica i pjesnikinja Vanda Mikšić, redateljica Anica Tomić, pisac Robert Perišić te psiholog i tportalov kolumnist Boris Jokić.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA