Biznis

NAKON NEKOLIKO GODINA OKONČANA JAVNA DRAŽBA

Zemljište Veletržnice Benkovac kupio poduzetnik iz Rodaljica za 40 kuna po kvadratu

Mate Šunić poznat je kao dugogodišnji vlasnik tvrtki Grič-3 i Kamen-Benkovac, koje su se bavile eksploatacijom i obradom benkovačkog kamena

Zemljište nekadašnje pršutane u Šopotu, koja je djelovala u okviru Veletržnice Benkovac, napokon je dobilo novog vlasnika - kupio ga je poduzetnik Mate Šunić iz Rodaljica, po cijeni od 1.059.000 kuna, 9 tisuća više od procijenjene vrijednosti u posljednjem natječaju.

Iako se radi o golemom kompleksu, površine 26.402 metara četvornih, na prvoj dražbi 2015. godine nitko nije bio zainteresiran za kupovinu po tadašnjoj procjeni od 2,8 milijuna kuna. Cijena je padala iz dražbe u dražbu, nitko se nije javljao i tek su u posljednjem pokušaju stigle dvije ponude, od kojih je Šunićeva bila povoljnija. Ovaj poduzetnik tako je zemljište, oslobođeno zabilježbi, preuzeo za svega 40 kuna po metru četvornom.

Regionalna veletržnica Benkovac bila je jedna od veletržnica iz nacionalnog Projekta izgradnje mreže veletržnica. Dioničko društvo osnovano je 1998. godine, a nakon pripojenja Agroprodukta d. d. 2003. godine formirana je Regionalna veletržnica Benkovac. Već 2004. godine imala je blokiran račun te je dugovala plaće svojim zaposlenicima. Stečaj je bio dugotrajan te su stvoreni dugovi višekratno premašili cijenu imovine.

Mate Šunić poznat je kao dugogodišnji vlasnik tvrtki Grič-3 i Kamen-Benkovac, koje su se bavile eksploatacijom i obradom benkovačkog kamena. Za svoje proizvode dobili su znak Izvorno hrvatsko, te su bili poznati po autentičnim Grič kućicama od benkovačkog kamena. Grič-3 bio je usmjeren na inozemno tržište te je prije nekoliko godina završio u stečaju, dok je upravljanje tvrtkom Kamen-Benkovac preuzela Marina Šunić.

PRIKAŽI KOMENTARE (3)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA