Zadar

INICIJATIVA NA SKUPŠTINI

Žiteljima Ošljaka treba muring za pristajanje u Preko

Župan Longin prihvatio je inicijativu te će prijedlog biti upućen nadležnoj službi.

Na sjednici Županijske skupštine Zadarske županije župan Božidar Longin prihvatio je inicijativu vijećnice Reformista Vesne Sabolić za postavljanje muringa i zaštite za brodice Ošljačanima.

- Mještani otoka Ošljaka prometno su izolirani od sjedišta svoje općine Preko, rekla je vijećnica Sabolić u obrazloženju svoje inicijative. Povezani su s dvije trajektne linije u 8 i 15 sati, a za povratak na svoj pet minuta udaljeni otok, trebaju čekati četiri sata. Zato svoje najosnovnije potrebe za „spizu" ili ljekarnu obavljaju svojim „kaićima".

- Problem je što nigdje nije predviđeno mjesto za privremeni vez malih brodica, pa se uglavnom vežu s južne strane lučkog parapeta u Luci Preko. Na dosta visoki zid se nije lako „uzverati" , a i brodice su im „izlupane" jer nema sigurnog veza. A problema imaju i u komunalnom dijelu luke na Ošljaku, navodi vijećnica.

Zbog preniske obale i sve češćih ekstremnih plima brodice na bočnim vezovima često se nađu na obali ili potopljene. Nužno bi bilo postaviti zaštitne armirano-betonske utvrdice na nekoliko vezova u komunalnom dijelu Luke Ošljak, što mještani ne mogu odnosno ne smiju sami napraviti bez odobrenja Županijske lučke uprave.

Župan Longin prihvatio je inicijativu te će prijedlog biti upućen nadležnoj službi.

PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA