Kultura

IZBORNA SKUPŠTINA

Zlatko Krilić novi predsjednik Društva hrvatskih književnika

Protukandidati su mu bili šekspirolog Mate Maras i zadarski književnik Tomislav Marijan Bilosnić, ali nisu dobili potrebnu većinu glasova članova Skupštine

Na izbornoj skupštini Društva hrvatskih književnika (DHK), koja se u subotu održala u Zagrebu, za novog predsjednika DHK izabran je Zlatko Krilić, a za potpredsjednike Boris Domagoj Biletić i Mirko Ćurić. Protukandidati su mu bili šekspirolog Mate Maras i zadarski književnik Tomislav Marijan Bilosnić, ali nisu dobili potrebnu većinu glasova članova Skupštine. Izabrani su i članovi novoga Upravnog i Nadzornog odbora te Časnoga suda DHK.

Novi predsjednik DHK Zlatko Krilić Zlatko rođen je 1955. u Osijeku. Piše za djecu i odrasle. Rano djetionjstvo proveo je u Čepinu, a školovao se u Zagrebu gdje je završio Pedagošku akademiju. Objavio je više knjiga za djecu i mlade, među kojima i priče "Početak plovidbe", "Prvi sudar", "Veliki zavodnik", "Šaljive priče i priče bez šale" te romane "Čudnovata istina", "Zagonetno pismo" i "Zabranjena vrata". Za odrasle je napisao roman "Živi pijesak". Objavio je i zbirku igrokaza "Krilate lutke" i "Kazalište lutaka i drugi igrokazi". Za pripovijetku "Početak plovidbe" dobio je i nagradu "Grigor Vitez". Bavi se i pisanjem filmskih i televizijskih scenarija.

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA