Kultura

POSJET HRVATSKOJ MANJINI

Zoranić nosi lijepe dojmove iz Beograda

Zoranić je u Beogradu gostovao na poziv Hrvatskog kulturnog društva Hrvatski kulturni centar-Beograd

Mješoviti pjevački zbor Hrvatsko pjevačko glazbeno društvo Zoranić upravo se vratio s gostovanja u Beogradu gdje je u subotu, 1. prosinca, održao cjelovečernji koncert u crkvi Sv. Ante Padovanskog.

Zoranić je u Beogradu gostovao na poziv Hrvatskog kulturnog društva Hrvatski kulturni centar-Beograd koje djeluje u tom gradu te redovito priređuje gostovanja hrvatskih glazbenika, umjetnika i pisaca. Koncert je održan pod pokroviteljstvom Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Domaćini Zadranima bili su predsjednica i potpredsjednik HKD-a, Ljiljana Crnić i Aleksandar Alač, koji su, na samom početku koncerta, pozdravili brojnu publiku u kojoj je bio i veleposlanik RH, Goran Bakota.

Mješoviti pjevački zbor, predvođen dirigentom Tomislavom Koštom, predstavio se na koncertu pod nazivom Kao nekad pred Božić. Program koncerta obuhvatio je a cappella izvedbe odabranih skladbi hrvatskih i stranih autora, i prigodnih božićnih napjeva.

Dolazak Zadrana u Beograd privukao je veliki broj Hrvata koji žive u tom gradu, a pristigli su i oni iz Vojvodine. Zoranićeva večer završila je pozivom na bis, što je dokaz da je ovaj zadarski zbor ponovno ostvario uspješno gostovanje u inozemstvu i dostojno predstavio svoj grad i domovinu.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA