Kultura

PROMOVIRANA KNJIGA

"Zov očeva" - priča o ocu, sinu i ljubavi na škoju

U Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice nazočio je veliki broj posjetitelja povodom održane promocije knjige "Zov očeva" zadarskog pisca Darka Petrova.

U Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice nazočio je veliki broj posjetitelja povodom održane promocije knjige "Zov očeva" zadarskog pisca Darka Petrova.

Autor nas svojom knjigom unosi u jedan svijet izgubljenih vrijednosti, iznova ga oživljavajući propitujući dirljiv odnos oca i sina, agoniju povratka i susreta. Divna je to priča o snazi vjere, nade i bezuvjetne ljubavi, usred zasebnog svijeta na jednom posebnom otoku.

O knjizi je govorio književnik i recezent Nikola Šimić Tonin i ukratko istaknuo:

- Ne znam kada sam nekome rukopisu pristupio s toliko znatiželje, onog nekoga iščekivanja. Upoznao sam autora družeći se, uz jutarnje kave, čašice razgovora. Lakše je pristupiti tekstu kad osobno upoznaš autora kao što to čine i prevoditelji, upoznaju karakter, duhovnost, ono nešto. Darko Petrov Zovom očeva personificira svijet vječne borbe, sukoba, težnje za slobodom. Svoju priču Petrov iznosi bez nekog nepotrebnog kićenja, obogaćujući samo iskustvenim, življenim detaljima čovjeka sa škoja, detaljima koji čine svijet škoja istinskim i trajnim, izjavio je.

Nazočnima se obratio i recezent dr.sc. Šenol Selimović i naglasio: 

- Roman se nastavlja na prethodni autobiografski roman - „Bol u vremenu", s kojim je pred javnošću autor podijelio svoje nesvakidašnje rubno iskustvo. U samoj povijesti stoji niz primjera kako iz ovakvih iskustava proizlaze velika djela i potiču na duboke misli.  Knjigom izražava duhovnu dimenziju života kroz teološko - filozofski izričaj s bogatstvom jezika te je nemoguće izdvojiti bilo koji dio romana iz cjeline. Čita se u jednom dahu, unoseći nas u veće vrijednosti života koje izviru iz same vjere, nade i uzajamne ljubavi u ovim vremenima kad nam je to zaista potrebno. Djelo koje čeka čitatelja na promišljanje.

Autor Darko Perov na kraju promociju zahvalio se prisutnima kao i nakladniku knjige HKD-u Ogranak Zadar Biblioteka Donat i Zadarskoj županiji- Upravnom odjelu za obrazovanje, kulturu i šport koji su pomogli u sufinanciranju knjige "Zov očeva".

Moderator i voditelj promocije bila je Vesna Benić.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA