Biznis

PREMA PODACIMA ZA PRVIH 6 MJESECI I LIPANJ 2019

Zračna luka Zadar druga po rastu prometa u Europi - u kategoriji malih aerodroma

Zračna luka Zadar je u 2019. godini među pet najprometnijih u Europi u Grupi 4 - Mali regionalni aerodromi s prometom do 5 milijuna putnika.

Zračna luka Zadar je u 2019. godini među pet najprometnijih u Europi u Grupi 4 - Mali regionalni aerodromi s prometom do 5 milijuna putnika. Mali zadarski aerodrom ove godine je imao 15 novih linija zbog čega su prvi put odletjeli u TOP 10.

U Grupi 4 u razdoblju od početka godine do 30. lipnja 2019. Zračna luka Zadar bilježi drugi najveći rast u Europi u svojoj kategoriji, s izvrsnih 37.6 % povećanja prometa, u odnosu na isto razdoblje lani. Najveći rast u istom periodu bilježi Zračna luka Ohrid s čak 62.9 posto.

Prema službenim podacima u Grupi 4 za lipanj ove godine, Zračna luka Zadar je  ukupno četvrta s 41.8 posto rasta, u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Analiza je to podataka ACI EUROPE, objavljena na stranici Zračne luka Zadar. To je  Europska regionalna organizacija koja okuplja 500 zračnih luka iz 45 europskih zemalja. Članice ove organizacije predstavljaju 90% europskog komercijalnog zračnog prometa, sa preko 2.3 milijarde putnika, 21.2 milijuna tona robe i 25.7 milijuna zrakoplovnih operacija.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (5)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA