Zadar

FOTO IZ MASLENICE ZA INSPEKTORAT

Zubčić prijavio gradnju na plaži: Samovolja načelnika sve veća

Gradski vijećnik Jure Zubčić podnio je prijavu Državnom inspektoratu zbog nadogradnje objekta na plaži u Maslenici. SDP-ovac smatra kako je riječ o bespravnoj gradnji koja pokazuje kako je samovolja načelnika Martina Baričevića sve veća i veća.

Gradski vijećnik Jure Zubčić podnio je prijavu Državnom inspektoratu zbog nadogradnje objekta na plaži u Maslenici. SDP-ovac smatra kako je riječ o bespravnoj gradnji koja pokazuje kako je samovolja načelnika Općine Jasenice Martina Baričevića sve veća i veća.

- Načelnik Baričević je poznatiji po tome što je dao koncesijsko odobrenje sinu za gradnju objekta na plaži koji je pak njegov sin počeo graditi bespravno. Inspekcija je zatvorila to gradilište. Sad imamo novu problematičnu situaciju u općini Jasenice.

Danas sam poslao prijavu Državnom inspektoratu zbog bespravne nadogradnje drugog objekta na plaži u Maslenici. Objekt premašuje gabarite prema pravilniku o jednostavnim građevinama te s time treba imati potrebne dozvole za gradnju, te gradilište treba biti ograđeno te navedeni investitor, izvođač i nadzor radova. Ništa od toga se ne nalazi na gradilištu trenutno, a radovi se izvode i u moru u kojem se betoniraju nosivi stupovi za sam objekt. Septička jama koju koristi objekt po svemu sudeći je polupropusna čiji sadržaj na kraju završava u moru i to na mjestu gdje se mnogi ljudi kupaju. Zbog svega navedenog sam i poslao prijavu inspektoratu da utvrdi stvarno stanje i da li se poštuju propisi Republike Hrvatske, istaknuo je Zubčić.

SDP-ov vijećnik preko svog je Facebook profila javno postavio sljedeća pitanja načelniku Baričeviću: 

Zašto vam je važniji privatni interes pojedinog ugostitelja od interesa građana Maslenice koji žele živjeti u čistoj i zdravoj okolini?
Gospodine Baričeviću, imate li vi koji privatni interes povezan sa ovim objektom kad dozvoljavate bespravnu gradnju?
Zašto javno ne objavite sva koncesijska odobrenja koje je općina odobrila?
Gospodine Baričeviću, kolika je cijena zdravog života u Maslenici?

I mi smo zatražili očitovanje načelnika te ćemo ga objaviti čim pristigne.

PRIKAŽI KOMENTARE (8)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA