Zadar

ČISTI SE LOKACIJA ZA CENTAR KREATIVNE INDUSTRIJE

Županija predala zahtjev Gradu - u petak počinje rušenje stare škole na Relji

Zadarska županije predala je Odjelu za graditeljstvo Grada Zadra zahtjev za početak rušenja starog školskog objekta na Relji.

ZADAR- Zadarska županije predala je Odjelu za graditeljstvo Grada Zadra zahtjev za početak rušenja starog školskog objekta na Relji.

Rušenje će izvoditi Cestogradnja iz Obrovca za 242 tisuće kune a rok za uklanjanje nekadašnje tekstilne škole je 30 dana. Iako je rok iseljenja bio do 1. prosinca, neki još i danas iznose svoje stvari. Na toj čestici još je uvijek auto-škola s jedinim pravim poligonom kojeg su koristili i učenici Strukovne škole Vice Vlatkovića. I oni ovih dana moraju iseliti.

Na tom mjestu će se graditi Centar za kreativne industrije za koje je županijska tvrtka Inovacija dobila 20 milijune iz EU fondova. Ravnateljica ustanove INOVacija Katarina Colić pojasnila je zbog čega još nije objavljen natječaj za izvođača radova.

Čekali su se rezultati ex ante kontrole dokumentacije za javnu nabavu od strane Središnje agencije za financiranje i ugovaranje EU projekata (SAFU). Jučer (prije dva dana od naše objave, op.a) smo od SAFU dobili dokumentaciju koja se treba uskladiti sukladno njihovim komentarima te nakon toga ide objava javne nabave za izvođača radova, najavila je ravnateljica INOVacije.

To je, kao što smo i do sada napominjali postao najstresniji dio posla za investitore. Novac je osiguran a nema tko raditi. Oni koji se javljaju na natječaje daju daleko više ponude od procjene vrijednosti radova i spremni su otezati poslove sa žalbama Državnoj komisiji.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (4)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA