Zadar

NEMA REZOLUCIJE DOK JE ISTRAGA DORH-a

Županija prije neovisnih vijećnika pozvala inspekciju rada zbog zapošljavanja Ricova

Iz Zadarske županije pozvali poslali su prijavu inspekciji rada koja mora provjeriti zakonitost zapošljavanja Davida Ricova na mjestu koordinatora malog Arsenala u Narodnom muzeju.

ZADAR - Zadarska županija je preko nadležnog odjela kojeg vodi pročelnik Ivan Šimunić (dojučerašnji predsjednik Upravnog vijeća Narodnog muzeja) poslala prijavu inspekciji rada koja će provjeriti zakonitost zapošljavanja Davida Ricova na mjestu koordinatora Malog arsenala u toj županijskoj ustanovi.

Isti zahtjev najavio je novi klub od četvero neovisnih vijećnika. Oni su par dana ranije Županijskoj skupštini poslali zahtjev za donošenjem Rezolucije o poslovanju Narodnog muzeja po hitnom postupku. Bez obzira što se za rezoluciju nije čulo od davno prošlih vremena, župan Božidar Longin preduhitrio je njihovu inicijativu koju je na današnjoj skupštini iznio bivši „mostovac" Stipe Bjeliš. On je pročitao i očitovanje župana Longina u kojem se kaže kako je Zadarska županija 4. prosinca dobila dopis DORH-a - Općinskog odvjetništva u Zadru da se provode izvidi oko zapošljavanja Ricova. Oni su tajni, kao i inspekcijski nadzor odluke ravnateljice Renate Peroš. Dok traju, nitko drugi pa ni Županija kao osnivač ili Muzejsko vijeće, koje je imenovao župan, nemaju pravo uvida u dokumentaciju Narodnog muzeja, navodi se u očitovanju kojeg je predsjednik skupštine Željko Lončar dostavio novom klubu. Vijećnik Bjeliš ga je pročitao,  zadovoljan što je njihova prva inicijativa pala na "plodno tlo".

Bjeliš je u uvodu pokušaja „vijećničke istrage" rekao kako su nakon medijskih natpisa, iz Narodnog muzeja dobili Statut, Pravilnik ali ne i ugovor o djelu odnosno ugovor o radu za Ricova.

Što je s moralnom i političkom odgovornosti ravnateljice koja se obrušila i na novinarsku profesiju, pitao je vijećnik Drago Čulina. On je prekinut u pokušaju da pojasni kako ravnateljica  Renata Peroš ne "ravna" tom ustanovom kako je ona  sama napisala u svom priopćenju za javnost.

PRIKAŽI KOMENTARE (20)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA