Zadar

SVEČANO POTPISIVANJE UGOVORA U DOMU ŽUPANIJE

Županiji predana zgrada u Vojarni Stjepana Radića, Vlada sutra daruje još dvije!

Okidač je bila Poliklinika, u koju ćemo smjestiti sve zdravstvene službe, a sada sve županijske ustanove, uključujući Ured državne uprave, koji će ući u naš sastav, okupljamo u nekadašnjoj Vojarni Stjepana Radića, rekao je Longin

U Maloj vijećnici Doma Županije danas su ministar državne imovine Goran Marić i župan Zadarske županije Božidar Longin potpisali tri ugovora o darovanju državne imovine Zadarskoj županiji. Riječ je o zemljištu na Bokanjcu na kojem će se graditi sklonište za životinje, zemljište u Zemuniku za izgradnju Poljoprivredno-edukacijskog centra te darovanje zgrade u Vojarni Stjepana Radića, u kojoj će se smjestiti Dom županije.

- Uvijek smo sretni kada ministar Marić dolazi jer donosi darove, našalio se župan Longin. - Ove tri nekretnine su nama jako bitne kako bismo riješili adekvatan smještaj za sve zaposlenike Zadarske županije ali i županijskih ustanova. Godišnje za najam plaćamo dva milijuna kuna, samo tim novcem možemo svake godine urediti po jednu ovakvu zgradu.

Istaknuo je kako Ministarstvo državne imovine pokazuje opravdanost svoga postojanja jer devastiranu imovinu daje za upotrebu zajednici.

- Okidač je bila Poliklinika, u koju ćemo smjestiti sve zdravstvene službe, a sada sve županijske ustanove, uključujući Ured državne uprave, koji će ući u naš sastav, okupljamo u nekadašnjoj Vojarni Stjepana Radića. Ni naši zaposlenici sada ne znaju gdje sve imamo prostore u najmu, od Bokanjca do Murvičke ulice. Imat ćemo veliki parking i za zaposlenike i za građane koji će na jednom mjestu moći obaviti sve što im treba, matični ured, Županijsku lučku upravu, Županijsku upravu za ceste..., najavio je Longin.

U Zemuniku ćemo se na napuštenom zemljištu opremiti Poljoprivredno-edukacijski centar u kojem će poljoprivrednici Ravnih kotara, koji su nekada hranili puno širi prostor od današnje Hrvatske, moći dobiti potrebnu edukaciju kako bi unaprijedili svoju proizvodnju.

- Rijetko koji gad poput Zadra je doživio takvu revitalizaciju od osamostaljenja do danas. Ali i Zadarska županija je županija projekata i ideja. Zgrada koju danas predajemo u Vojarni Stjepana Radića vrijedna je 12 milijuna kuna, a još dvije zgrade iz vojarne vrijedne 43 milijuna bit će sutra na užem kabinetu Vlade. Bilo je nužno promijeniti ne samo namjenu, nego i emociju, budući da je taj prostor nekada izazivao nelagodu i bio uperen protiv Hrvata, a od danas će im biti na korist. Sve što je zapušteno ne može donijeti ploda i života, a Hrvatskoj je potrebno i jedno i drugo, rekao je ministar Marić, nakon čega su potpisani ugovori.

Upitan za sudbinu sadašnjeg Doma županije, rekao je da će o njegovoj namjeni odlučivati Grad Zadar. Naime, ako bi to bio hotel, grad bi morao mijenjati namjenu kroz prostorni plan, kao i za druge specifične namjene.

PRIKAŽI KOMENTARE (10)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA