Zadar

ZAŠTITARSKA TVRTKA NIJE DOPUŠTALA ULAZ

Županijski vijećnik pita tko je skidao HOS-ove oznake na Thompsonovu koncertu

Iz policije odgovaraju kako oni nisu skidali oznake, ali su zaštitare uputili na odredbe Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o javnom okupljanju

Koncert Marka Perkovića Thompsona održan krajem prošlog mjeseca u Poličniku uzburkao je duhove na zadarskoj i nacionalnoj desnici. Kako je spomenuto u izvještajima, posjetiteljima nije bilo dopušteno na koncert unositi oznake HOS-a. Na to je na prekinutom Aktualnom satu Županijske skupštine (još se čeka datum njezinog nastavka) upozorio vijećnik Mladen Meštrović (NHR), zatraživši informaciju tko je to naložio.

- Danas pripadnike HOS-a proganjaju zbog oznake pod kojom su branili Republiku Hrvatsku. Njihov status je priznat ali se nastavlja s pritiskom da se odreknu sami sebe. Kada je bila glava u torbi, onda su bili dobri i nije im bila sporna oznaka s pozdravom "za dom spremni". Sad gaze po onima koji su to omogućili. Policija i zaštitari iz Mediteran Securityja izdvajali su mladež koja je na sebi imala HOS-ovu oznaku, koja je za NHR legitimna oznaka, pokrivena zakonom. Postavljam pitanje PU Zadarskoj i zaštitarskoj tvrtki, tko je izdao naređenje da se krše hrvatski zakoni i za čije interese?, pitao je Meštrović.

Odgovor smo potražili kod PU zadarske, iz koje su nam naveli kako su policijski službenici poduzimali određene mjere i radnje na tom koncertu, ali u ni jednom trenutku nisu vršili kontrolu ulaska posjetitelja na koncertu, za što su bili angažirani djelatnici zaštitarske tvrtke.

- Isto tako napominjemo kako za vrijeme koncerta niti prije početka koncerta policijski službenici od posjetitelja nisu oduzimali predmete koje navodite. Policijski službenici prilikom osiguranja ovog javnog okupljanja su kao i kod svakog drugog javnog okupljanja, skrenuli pozornost djelatnicima zaštitarske firme na odredbe Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o javnom okupljanju, a po kojima je zabranjeno na javna okupljanja unositi alkohol, pirotehniku i predmete kojima se remeti javni red i mir po čl. 5. navedenog zakona, stoji u odgovoru glasnogovornice Ivane Grbin.

Inače, na istom Aktualnom satu drugi vijećnik NHR-a Dalibor Barešić osudio je izjave oko žigosanja učenice. Nije mu zasmetalo žigosanje niti ravnateljeve izjave o dječjoj igri, već opravdanje djevojčina oca o tome kako su se majice s natpisom "Ostaše U Hrvatskoj", s jasnom aluzijom na ustaše i slovo U, u kojoj se fotografirala njegova kći, prodavane u Vukovaru za humanitarne svrhe.

- Pitam se zašto se nije stalo u zaštitu Vukovara i Domovinskog rata, rekao je Barešić.

PRIKAŽI KOMENTARE (23)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA