Zadar

OGLAS

BESPLATNA PREZENTACIJA

ALOHA program mentalne aritmetike stiže i u Zadar

Program ALOHA mentalne aritmetike provodi se u 46 gradova u Hrvatskoj, a sada stiže i u Zadar. Besplatna radionica će za one koji žele postati dio nje pokazati što sve mentalna aritmetika ALOHA Vašem djetetu omogućuje.

Program ALOHA mentalne aritmetike provodi se u 46 gradova u Hrvatskoj, a sada stiže i u Zadar. Besplatna radionica će za one koji žele postati dio nje pokazati što sve mentalna aritmetika ALOHA Vašem djetetu omogućuje.

U Zadru u petak, 1. listopada u 19:15 sati u prostoru autoškole Donat bit će održana besplatna radionica za djecu kako bi se djeca uvjerila u sve ono što program ALOHA nudi.

A što sve ALOHA nudi?

U ALOHI se koristi japanska inačica abakusa. Na njemu djeca izvršavaju razne računske operacije, od onih najjednostavnijih prema onim kompleksnijima.

- Abakus je alat pomoću kojeg razvijamo određene vještine. Dok pokušavamo stvoriti sliku abakusa u glavi i istovremeno pratiti o kojoj se vrijednosti radi te izvoditi računske operacije, mi zapravo treniramo svoj mozak i činimo ga jačim. Nakon svladane tehnike računanja abakusom, čijom se vizualizacijom postiže izvanredno brzo računanje i razvoj kognitivnih vještina, kreće se s pravim mozgalicama i dolazi se do glavnog dijela programa - mentalne aritmetike, rekli su nam iz Alohe.

Ponekad se dogodi da netko u vrlo kratkom vremenu može izračunati 36x8x3. Ali, to nije teško ako svladate način kako računati, a upravo to Vas uči ALOHA program mentalne aritmetike. Program, na zabavan i izazovan način uči djecu/polaznike kako uobičajene računske operacije rješavati što brže i učinkovitije na što jednostavniji način, rekao nam je Nino Purić, voditelj Aloha tima.

ALOHA je otvorena za sve predškolce i školarce. U sklopu ALOHE djeluju dvije grupe: Tiny Tots za predškolski uzrast od navršene četvrte godine i Kids za školski uzrast do 12 godine.  Svaki stupanj traje 4 mjeseca, odnosno 28 sati po 60 minuta (35 školskih sati), a održava se jednom tjedno po 2 sata.

- Odnedavno, u sklopu redovite nastave ALOHA treneri provode kraće usmjeravanje svjesne pažnje tzv. mindfulness, kako bi djeca povećavanjem svoje emocionalne inteligencije bila spremnija na izazove koje donosi moderno doba, dodao je Purić.

Osim matematičkih sposobnosti, pohađanje ALOHA programa doprinosi izuzetnom analitičkom i logičkom razmišljanju, koncentraciji i pažnji, odličnom pamćenju, povećanom samopouzdanju što dovodi do boljeg općeg uspjeha u školi u svim predmetima i općenito u životu, dodaje Purić.

Stoga, dragi roditelji, ne zaboravite doći u prostor autoškole Donat u petak, 1. listopada u 19:15 sati s Vašom djecom kako bi na besplatnoj radionici vidjeli prednosti pohađanja ALOHA programa, a za sve dodatne informacije ALOHA tim dostupan je na broj mobitela 098 848 028.

KOMENTARI ISKLJUČENI

DESKTOP VERZIJA