Zadar

DOBIO POVJERENJE MINISTRA

Anton Dražina ostaje prvi čovjek zadarske policije, imao je 4 protukandidata

Prvi čovjek zadarske policije Anton Dražina dobio je povjerenje ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića za novi petogodišnji mandat na čelu Policijske uprave zadarske.

Prvi čovjek zadarske policije Anton Dražina dobio je povjerenje potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića za novi petogodišnji mandat na čelu Policijske uprave zadarske. 

Kako je vidljivo iz rješenja kojeg je 19. rujna potpisao Božinović, Dražina je imao četvero protukandidata koji su se prijavili na interni oglas za to čelno mjesto u zadarskoj policiji. Svi kandidati, čija imena nisu otkrivena, ispunjavali su formalne uvjete te su pozvani na testiranje i razgovor 12. rujna. Povjerenstvo je zatim utvrdilo rang listu kandidata s Dražinom na prvom mjestu, te je dostavilo glavnom ravnatelju policije Nikoli Milinu, koji ga je potom predložio ministru za novog-starog načelnika zadarske policije. Istog dana Božinović je imenovao još 8 novih načelnika policijskih uprava, dok je za 5 uprava postupak djelomično obustavljen. 

Inače, Dražina je diplomirani kriminalist sa zvanjem glavnog policijskog savjetnika. Ovaj rođeni Benkovčanin javnosti je predstavljen prije točno pet godina, kada je s radnog mjesta zapovjednika Specijalne jedinice policije PU splitsko-dalmatinske prešao na čelo zadarske policije. S današnjim danom počinje mu drugi uzastopni mandat načelnika PU zadarske, koju je vodio i u razdoblju od 2004. do 2010. godine. 

PRIKAŽI KOMENTARE (3)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA