Kultura

KLASIČNI I SUVREMENI

Audicija za Plesni odjel Glazbene škole Blagoje Bersa

Plesni odjel Glazbene škole Blagoje Bersa ima tradiciju od pola stoljeća

U utorak 5. srpnja s početkom u 9 sati održat će se audicija za prijem učenika na Plesni odjel Glazbene škole Blagoje Bersa. Plesno obrazovanje otvara jedan novi i poseban svijet plesne umjetnosti i kazališta i zato još jednom pozivaju iz škole da se zainteresirani dječaci i djevojčice u dobi od 9 do 11 godina prijave ili preko stranica škole ili jednostavno dođu na audiciju i tamo izvrše prijavu.

Plesni odjel Glazbene škole Blagoje Bersa ima tradiciju od pola stoljeća. Na inicijativu plesne pedagoginje Vlaste Kaurić iz Škole za balet i ritmiku iz Zagreba, nastaloj na europskoj tradiciji modernog plesa i tadašnje ravnateljice Glazbene škole Marije Poklepović, godine 1970. otvara se Odjel za balet i ritmiku u Zadru. Danas Osnovna i Srednja škola suvremenog plesa, Područni odjel Preko i Odsjek za klasični balet broje 130 učenika i devet nastavnika: šest nastavnika plesnih predmeta i tri korepetitora, ujedno nastavnika glazbe i klavira.

U osnovnoj školi suvremenog plesa i klasičnog baleta polaznici stječu temelj plesnog i glazbenog obrazovanja, dok se u srednjoj učenici obrazuju za zvanje plesača suvremenog plesa, ali se širinom nastavnog programa upućuju u pedagoška i koreografska znanja. Srednja škola suvremenog plesa u Zadru ove godine obilježava deset godina svoga rada, a prva generacija učenika već rade kao nastavnici u istoj školi.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA