Zadar

TREBALO IM ZA KATEGORIZACIJU S ČETIRI ZVJEZDICE

Automobili se uz hotel Bastion na uređenom Muraju parkiraju uz dopuštenje gradske vlasti

Društvu Zadar Gradnja dana je u zakup javna površina za potrebe hotela „Bastion" s 4 zvjezdice, zbog osiguranja kategorizacije hotela

Zadarska gradska vlast najavila je sređivanje stanja u prostoru, a prvi su se na udaru našli ugostitelji i vlasnici objekata koji su svoje usluge reklamirali „kozlićima" razbacanim po gradskom središtu. Ono što će biti novi izazov je uvesti red u parkiranju, budući da zbog velikog pritiska tijekom ljetnih mjeseci vlasnici vozila pribjegavaju njihovom ostavljanju na zelenim površinama, pa čak i spomeničkoj baštini.

Oni koji su primijetili kako se veći broj auta parkira na Bedemima zadarskih pobuna, u koje su uložena velika sredstva za obnovu, vjerojatno ne znaju da su ona tamo legalno, i to po odluci gradske vlasti. Barem dio njih, jer je dozvola izdana prije devet godina, davno prije rekonstrukcije Muraja.

- Izvješćujemo Vas kako je na snazi Ugovor o zakupu javne površine od 15. listopada 2014. godine, kojim je društvu Zadar Gradnja d.o.o. iz Zadra, dana u zakup javna površina i to pet parkirnih mjesta u ulici Bedemi zadarskih pobuna - desna strana uz objekt The Garden Lounge bar, a za potrebe hotela „Bastion" s 4 zvjezdice, zbog osiguranja kategorizacije hotela, odgovorili su nam iz Gradske uprave.

U to vrijeme radilo se u parkiralištu, pa je to bila uobičajena praksa, a to što nakon renoviranja i zatvaranja Muraja za promet nije pronađeno alternativno rješenje druga je stvar, kao i to da brojka od pet bude često premašena.

Inače, i pristupni put na Muraj uz hotel Bastion, koja se prije koristila kao cesta za promet automobila, također je ograđena rampom i služi kao parkiralište za hotel.

 

KOMENTARI ISKLJUČENI

DESKTOP VERZIJA