Zadar

DIREKTOR ČISTOĆE OTKRIO GDJE JE KAMION

"Autonavlakač nabavljen EU novcem nije iznajmljen"

Nakon objave članka direktor Čistoće John Ivan Krstičević odgovorio je na pitanje "gdje je kamion", kojem je postavio

Nakon objave članka direktor Čistoće John Ivan Krstičević odgovorio je na pitanje "gdje je kamion", kojeg je na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća postavio predsjednik Kluba vijećnika SDP-a Daniel Radeta.

Radeta je, naime, iznio informacije prema kojima je vozilo za pražnjenje podzemnih kontejnera, nabavljeno pomoću EU sredstava, iznajmljeno dubrovačkoj Čistoći nakon što se u Zadru pokazalo beskorisno jer ne može proći kroz vrata Foše. Krstičević je sada, nakon provjere, dostavio sljedeće informacije:

- U prvom redu treba napomenuti na pogrešne insinuacije koje je navodio predsjednik kluba SDP-ovih vijećnika gosp. Danijel Radeta u vezi korištenja i najma specijalnog teretnog vozila autonavlakač sa kranom financirane putem EU sredstava. Navedeno vozilo nikad nije bilo iznajmljeno drugom subjektu te je od trenutka nabave cijelo vrijeme korišteno za potrebe Čistoće d.o.o. Zadar.

Postoji vozilo koje je iznajmljeno kolegama u Čistoći Dubrovnik, i radi se o vozilu autosmećarka sa kranom koje je nabavljeno putem financijskog leasinga početkom ove godine i namjena mu je pražnjenje podzemnih/polupodzemnih spremnika te svih ostalih spremnika do 1100lit. Navedena praksa je ustaljena među komunalnim društvima u ljetnom periodu kada su velika opterećenja a dođe do kvara na specijalnim vozilima kojih je jako malo na tržištu, što je i bio razlog u ovom slučaju.

KOMENTARI ISKLJUČENI

DESKTOP VERZIJA