Zadar

TEŽAK PERIOD S MANJE PUTNIH NALOGA

Botić pitala načelnika Stožera radi li i dalje kao dožupan, evo što joj je odgovorio

Uoči nove sjednice Županijske skupštine objavljeni su odgovori na vijećnička pitanja postavljena na zadnjoj sjednici u starom mandatu.
Uoči nove sjednice Županijske skupštine objavljeni su odgovori na vijećnička pitanja postavljena na zadnjoj sjednici u starom mandatu. Jedno od njih tiče se dužnosti zadarskog dožupana i načelnika Stožera civilne zaštite Zadarske županije Šime Vickovića čiji je rad propitkivala vijećnica Akcije mladih Marjana Botić.

- Koja su njegova zaduženja svo ovo vrijeme kao dožupana? Koje je projekte vodio, provodio, s čime se bavio? Sad kad je ujedno i šef Stožera, koliko vremena radi kao dožupan? Evo da to provjerimo tražit ću samo putne troškove u 2019., znači godini prije korone i 2020. da vidimo koliki su ti putni troškovi. To je ujedno jedino što želim da mi odgovori pismeno, posebno zato što sam primijetila da kad pošaljem mail na dožupana, on mi se vrati kao neisporučen što bi upućivalo da je dožupan blokirao službeni mail vijećnice. Nije mi jasno da li to isto spada u njegova zaduženja kao dožupana!, poručila je Botić koja smatra kako Vicković ne obavlja dobro posao načelnika Stožera.

Evo što joj je odgovorio prozvani dožupan:

- U skladu sa Zakonom o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi i Statutom Zadarske županije, Župan mi je povjerio obavljanje određenih poslova iz svoga djelokruga rada, pri čemu se dakako pridržavam uputa župana, budući njegova odgovornost za njihovo obavljanje ne prestaje. Posebice uz župana, pratim i nadzirem rad upravnih odjela Zadarske županije te provedbu započetih projekata. Iako je protekla godina u kojoj smo se borili s koronavirusom maksimalno aktivirala rad Stožera civilne Zadarske županije u kojem sam načelnik, nisam prestao obavljati i svoje poslove zamjenika župana, zbog čega je protekli period bio iznimno težak. Što se tiče mojih putovanja, u 2019. godini izdano mi je 14 putnih naloga, a u 2020. godini 9 putnih naloga. Putni troškovi u 2019. godini iznosili su 9.220,67 kuna, a u 2020. godini 800,00 kuna.
PRIKAŽI KOMENTARE (12)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA