Sport

PRERANO STARTALI U PLOVU ZA MEDALJU

Braća Šime i Mihovil Fantela svoju prvu olimpijsku regatu završili na 8. mjestu

Hrvatski jedriličari Mihovil i Šime Fantela osvojili su osmo mjesto na Olimpijskim igrama u Tokiju u klasi 49-er.

Zadarski jedriličari Šime i Mihovil Fantela završili su svoje prve olimpijske igre na  osmom mjestu klase 49er nakon današnjeg plova za medalju u kojem su bili 9.

Braća Fantela prerano su startali. Ono u čemu je  Šime Fantela najbolji, ovaj put se pretvorilo u sudačku kaznu ponovnog starta  zbog kojeg su  zaostali za flotom jurilica, što je po jačem vjetru klasa 49-er. Osmo mjesto s kojim su ušli u Medal race 10 najboljih posada na kraju su i potvrdili u 13. plovu.

Zlatnu medalju osvojili su Britanci Dylan Fletcher i Stuart Bithell Osvajači zlatne medalje iz Rija, Novozelanđani Peter Burling i Blair Tuke ovaj put su bili srebreni i to zbog bodova. Obje su posade  imale 58 bodova, no Britancima je pripalo zlatno odličje jer u bili bolji u zadnjem plovu. Bronca je pripala njemačkoj posadi Erik Heil & Thomas Plößel.

Šime Fantela, osvajač olimpijskoj zlata u klasi 470 s Igorom Marenićem u Rio de Janeriu, u svoju će olimpijsku tablicu upisati i osmo mjesto, nakon što je svoje prve Olimpijske igre u Kini završio na 9. mjestu, dok je na OI u Londonu s Marenićem  bio šesti.

Mihovil Fantela je svoj prvi olimpijski ciklus okrunio 8. mjestom na OI u Japanu,  zlatnom medaljom na Svjetskom prvenstvu u Danskoj i broncom na EP u Austriji. Pri tome ne treba zaboraviti da je Miho stisnu zube da bi se što prije oporavio od životno opasne ozlijede do koje je došlo na treningu u Švicarskoj 2019. godine.

 

 

PRIKAŽI KOMENTARE (4)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA