Zadar

PLANIRA SE I UGOSTITELJKI OBJEKT UZ MORE

Buduća lučica u Kožinu sa 60 vezova i privezište za liniju od Gaženice do Petrčane

Iako je pitanje tko i kada će raditi lučicu u Kožinu, danas je u Gradskoj vijećnici održano javno izlaganje prijedloga Urbanističkog plana uređenja Kožino Primorje

Iako je pitanje tko i kada će raditi lučicu u Kožinu, danas je u Gradskoj vijećnici održano javno izlaganje prijedloga Urbanističkog plana uređenja luke Kožino Primorje.

Skupina mještana Kožina došla je na javnu raspravu predvođena predsjednikom MO Marinom Medićem i Elvirom Sterle koja se kao gradska vijećnica zalagala za uređenje priobalja Kožina.

Interes u Kožinu pokazao je i zamjenik pročelnika Matko Segarić koji je vodio raspravu kao i autor plana, dipl.ing.arh Mario Svaguša kazavši kako je i on tamo stanuje. Grad Zadar je u dogovoru sa Županijskom lučkom upravom investitor izrade plana, uvodno je istaknuo zamjenik pročelnika za graditeljstvo i prostorno uređenje.

Konus je izrađivač plana koji je napravljen gotovo identično idejnom rješenju kojeg je izradila specijalizirana splitska tvrtka Obala, naveo je Svaguša kao i moguća manja odstupanja kod izrade projektne dokumentacije.

Zbog toga je valjda došlo do krive informacije u izlaganju, pa je prema Segariću u budućoj lučici tamo predviđeno 60, a prema Svaguši 80 vezova. Nedoumica je riješena novinarskim pitanjem u korist manjeg broja vezova. Predviđeno je i privezište s obzirom da će to biti komunalna lučica ali i luka za linijski brodski promet. U Gradu planiraju novu brodsku vezu od Gaženice preko Mula, što bi trebalo opravdati pretvaranje rive u luke do Kožina i Petrčana, kako je to najavio Segarić.

Autor plana je istaknuo kako će buduća lučica biti centrala točka tog inače raspršenog mjesta te je spomenuo i arheološka istraživanja koja bi eventualno potvrdila lučku povijest Kožina. Spomenuta je i moguća zadarska plaža na istočnom dijelu priobalja Kožina.

I dok mještani Kožina nisu ništa pitali, na upit Hrvoja Baranovića o planu gradnje čvrstog objekta, doznalo se da bi on imao namjenu za kupovinu karata ali i za ugostiteljski objekt uz more. Ukupna površine tog objekta, planiranog na površini za održavanje brodova, bit će sto kvadrata.

PRIKAŽI KOMENTARE (11)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA