Zadar

GODINA DANA NAKON IZBORA

Čerkuč: Moramo imati drugačije ljude na čelnim mjestima

Bila je to godina u kojoj smo se trudili istaknuti sve one teme koje su imale za cilj poboljšanje života stanovnika Zadarske županije

Županijski vijećnik Davor Čerkuč prisjetio se danas dana prije točno godinu dana, kada je Nezavisna lista Ivice Žuvele na izborima za Županijsku skupštinu osvojila 9.991 glasa ili 14,57 % i još 11.573 glasa za župana i zamjenika župana.

- Ovo posebno ističem zbog činjenice što danas pojedinci često u medijskom prostoru sebe vole istaknuti kao politički relevantnog čimbenika, a da ni sami ne znaju koliko su glasova dobili zato što su na te iste izbore izašli u zavjetrini HDZ-a ili pak nisu ni prešli izborni prag. Takvi politički inferiorni pojedinci koji žive u svom politički imaginarnom svijetu na žalost svojim neznanjem i nesposobnošću determiniraju status quo Zadarske županije.

Bila je to godina u kojoj smo se trudili istaknuti sve one teme koje su imale za cilj poboljšanje života stanovnika Zadarske županije. Bila je to godina u kojoj smo morali savladati i kompleksne procedure predlaganja i načina funkcioniranja institucija. Bila je to godina u kojoj smo imali za cilj predlagati rješenja ne tražeći ništa za sebe. Bila je to godina u kojoj smo naučili da je potrebno temeljito promijeniti puno toga da bi pomaci na bolje bili uočljivi. Bila je to godina u kojoj smo naučili da dana riječ ne znači mnogo u politici. Bila je to godina u kojoj smo još više ojačali svoju spoznaju da se politike mogu i drugačije voditi.

Na žalost bila je to i godina koja nam je potvrdila da dok god ne dođe do temeljnih promjena tj. izbora novih i drugačijih ljudi na čelna mjesta, u Zadarskoj županiji neće biti moguće očekivati brži i kvalitetniji razvoj, već će se događati samo minimalni pomaci koji nisu rezultat kvalitetnih politika nego entuzijazma pojedinaca. To nas na žalost dovodi do demografske, društvene i socijalne stagnacije.

I da bila je to godina u kojoj smo i mi griješili i godina u kojoj smo bili koji put i naivni. Bila je to godina i naših osobnih propusta i grešaka, ali bila je to godina nakon koje znamo bolje i nakon koje više nemamo opravdanje za buduće krive ili loše odluke.

Jedno je sasvim sigurno, da je to bila godina u kojoj jesmo zahvalni pojedincima koji su nam prije svega dali svoj glas. Posebno smo zahvalni pojedincima bez kojih mi ne bi danas bili vijećnici zbog čijeg truda i zalaganja je ostvaren taj divan rezultat i osigurano pet vijećničkih mjesta. Puno njih dalo je svoj doprinos i navoditi njihova imena trajalo bi, ali osobno sam im zahvalan na svemu što su tada učinili. Mnogi od njih nastavili su svoje živote, a mnogi i dalje su meni osobno, a vjerujem i mojim kolegama i dalje podrška i potvrda da ono što činimo je dobro i ispravno. Zbog svega toga koristim priliku da se ponovno zahvalim svima koji su nam dali svoje povjerenje nadam se da smo za većinu ostali prvi izbor. Koristim priliku da se još jednom od srca zahvalim svima onima koji su dali svoj doprinos da bi ostvarili sve ovo jer bez Vas dragi moji prijatelji mi ne bi bili vijećnici.

Na kraju pozivam Vas da nam budete i dalje naš korektor te da nam ukazujete na propuste i savjetujete kako da budemo bolji, poručuje Davor Čerkuč.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (9)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA