Zadar

TRI PONUDE ISPOD, JEDNA IZNAD ZADANE CIJENE

Četiri ponude za sanaciju mrtvačnice i servisnih prostora, najjeftinija iz Poljica Briga

Zadarski Nasadi već desetak godina imaju plan sanacije mrtvačnice, koji nije stavljen sa strane niti nakon odluke o gradnji novog groblja u Crnome

Četiri gospodarska subjekta javila su se na ponovljenom natječaju za sanaciju mrtvačnice i servisnih prostora na Gradskom groblju u Zadru. Najnižu ponudu dostavilo je društvo Franja iz Poljica Briga, koje je zahvat spremno napraviti za 964.781 kunu plus odnosno 1,2 milijuna kuna s PDV-om.
Sasvim blizu zadane cijene od 1,2 milijuna kuna bez PDV-a, sa samo dvije tisuće kuna razlike, bile su ponude zadarske Tehme i sukošanskog Konstrukta, dok bi splitski Deltron ispostavio račun veći od 1,4 milijuna kuna.

Zadarski Nasadi već desetak godina imaju plan sanacije mrtvačnice, koji nije stavljen sa strane niti nakon odluke o gradnji novog groblja u Crnome. Postojeće Gradsko groblje ostaje u funkciji te će se u njega preminuli i dalje pokapati u slobodne grobnice.

Na prvom natječaju Grad Zadar ponudio je cijenu od 850.000 kuna, za što nije bilo zainteresiranih. U ponovljenom postupku vrijednost investicije je podignuta na 1,2 milijuna kuna, ali su i dodane stavke o klimatizacijskom sustavu za grijanje i hlađenje servisnih, kancelarijskih prostorija i sala za ispraćaj, kao i bolja rampa. Ostatak projekta iz prvog natječaja odnosi se na obnovu sanitarnog čvora, sanaciju servisnih prostorija zgrade mrtvačnice, ravnog krova zgrade mrtvačnice, sitnije popravke na trijemu te ugradnju podizne rampe za osobe smanjene pokretljivosti.

Ne utvrde li se problemi s natječajnom dokumentacijom, za očekivati je odabir daleko najpovoljnije ponude društva Franja te radove na groblju već ove zime.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA