Zadar

DOZNAJEMO IMENA KANDIDATA

Četiri prijave za ravnatelja Zadarskog sporta, Dilber ostao na mjestu zamjenika

Četiri prijave pristigle su na javni natječaj za novog ravnatelja "Zadarskog sporta", koji je raspisan nakon što je Jurica Dilber dao ostavku na to mjesto.
Četiri prijave pristigle su na javni natječaj za novog ravnatelja "Zadarskog sporta", koji je raspisan nakon što je Jurica Dilber dao ostavku na to mjesto.

No njegova ostavka nije značila i odlazak iz te gradske ustanove jer je Dilber, kako nam je službeno potvrđeno, ostao na mjestu zamjenika ravnatelja. Za vršitelja dužnosti ravnatelja krajem prošle godine imenovan je Luka Peranić, inače voditelj Odsjeka za sport u Upravnom odjelu za kulturu i sport koji je postavljen kao privremeno rješenje do imenovanja novog ravnatelja.

- Po protokolu slijedi sastanak povjerenstva koje će, vjerujem kroz nekih tjedan dana, utvrditi koje prijave zadovoljavaju uvjete natječaje, nakon čega će kandidati biti pozvani na razgovor, rekla nam je Daria Sinovčić, predsjednica tročlanog Upravnog vijeća kojeg uz nju čine Ante Mirkov kao predstavnik radnika te Snježana Jurinić, pomoćnica pročelnice Upravnog odjela za kulturu i sport koju je kao i Sinovčić u Upravno vijeće imenovao gradonačelnik.

Članovi Upravnog vijeća zasad ne mogu govoriti o imenima kandidata, ali kako doznajemo iz drugih pouzdanih izvora, u utrci za ravnatelja Zadarskog sporta su: Željko Žilavec, bivši direktor Košarkaškog kluba Zadar, Igor Šokota, djelatnik Zadarskog sporta i trener bodybuildinga koji je bio kandidat HDZ-a za predsjednika Mjesnog odbora Poluotok, Vladimir Menčik, prvi čovjek Hrvačkog kluba Zadar i prošlogodišnji dobitnik nagrade Zadarske županije, te Slavica Vulin, jedna od novinarki koje su pokrenule Diadoru TV i nekadašnja glasnogovornica KK Zadar.

Podsjetimo, ostavka dugogodišnjeg ravnatelja Jurice Dilbera bila je ultimatum SDP-a za pregovore oko proračuna, a povod je bilo katastrofalno stanje u dvorani Mocire. No i ranije se spekuliralo kako na Dilberovo mjesto "puca" Žilavec, koji to nikada nije demantirao.
PRIKAŽI KOMENTARE (18)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA