Zadar

DANIEL RADETA O NAJAVLJENIM PREGOVORIMA

SDP neće razgovarati s HDZ: Četiri uvjeta za predsjednika Gradskog vijeća

Zadarski SDP ne pristaje na razgovore s HDZ-om oko formiranja Gradskog vijeća, kazao je to predsjednik Daniel Radeta, podsjetivši kako u posljednjih 30 godina vladajući nikada nisu poslušali glas a ni prijedloge oporbe, pa zašto bi i sada.

Zadarski SDP ne pristaje na razgovore s HDZ-om oko formiranja Gradskog vijeća, kazao je to predsjednik Daniel Radeta, podsjetivši kako u posljednjih 30 godina vladajući nikada nisu poslušali glas a ni prijedloge oporbe, pa zašto bi i sada. Radeta dodaje kako HDZ ima svoju koaliciju pa neka s njima pregovara.

- Vidim da se piše i da su se „unervozili" politički faktori u Zadru, ali svima mora biti jasno da oni građani koji su izašli na izbore, rekli su da žele promjene.

Koalicija Srcem za Zadar ima svoje uvjete i podržat će onoga tko na njih pristane u izboru za predsjednika Gradskog vijeća. To je transparentan proračun, uvođenje građanskog odgoja u osnovne škole, izrada novog Prostornog plana Grada Zadra te rješavanje parkirališta u gradu, naveo je Radeta.

Ne sjećamo se da itko od kandidata u kampanji isticao ova "četiri asa" promijenjene gradske politike. Osobito uvođenje građanskog odgoja osnovcima koji je nužan kako bi buduće generacije razumjele što znači participativna demokracija. Idealno tipski model kojeg je u postizbornom razgovoru promovirao Božidar Kalmeta, kazavši kako je participativna demokracija u programu Branka Dukića, ali ta najava novog modela upravljanja, prema njegovim riječima, nije izazvala dovoljno interesa.

Da, Dukić je pred Plenkovićem istaknuo "kako ćemo se morati učiti novoj demokraciji".

PRIKAŽI KOMENTARE (23)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA