Zadar

NESTANAK STRUJE U ZADARSKOJ ŽUPANIJI

Oglasio se HEP - HOPS: Ups, isključili jedan pa je došlo do ispada drugog dalekovoda

Tek nakon što se struja vratila u Zadarsku županiju, oglasili su se iz Hrvatskog operatora prijenosnog sustava (HOPS), koji je dio HEP grupe.

NOVO Tek nakon što se struja vratila u Zadarsku županiju, oglasili su se iz Hrvatskog operatora prijenosnog sustava (HOPS), koji je dio velike HEP grupe.

- Prilikom planiranog isključenja dalekovoda 110 kV Bilice-Biograd te istovremenog ispada DV 110 kV Korlat-Zadar u 10:50h došlo je do preopterećenja u tom dijelu prijenosne mreže. Zaštite od preopterećenja su ispravno reagirale te spriječile širenje poremećaja i tom prilikom je dio Zadra i zadarskog područja ostao bez napajanja, objašnjava glasnogovornica Nada Kolega ističući kako su "u najkraćem mogućem roku stvoreni preduvjeti za ponovnu isporuku električne energije krajnjim potrošačima".

Nasreću, prema informacijama iz PU zadarske, uslijed iznenadnog nestanka struje nije došlo do prometnih nesreća i drugih događaja iz crne kronike.

RANIJE Oko 11.25 sati pod napon je stavljen Poluotok i dio kvartova koji gravitiraju centru Zadra, a struja se postupno vraća i u druge dijelove grada.

Isti problemi nastali su i u drugim dijelovima Dalmacije, a kao uzrok nestanka struje neslužbeno se spominje kvar na dalekovodu u Bilicama. Korisnici su prijavili i poteškoće s mobilnim uslugama.

Za očitovanje na nastalu situaciju direktor Elektre proslijedio nas je na središnjicu HEP-a od koje čekamo odgovor putem maila jer se ne javljaju na telefon.

RANIJE Nešto prije 11 sati cijela Zadarska županija ostala je bez električne energije! Informaciju da se radi o kvaru, zbog kojeg struju nemaju potrošači u cijeloj županiji, potvrdio nam je direktor Elektre Zadar Tomislav Dražić.

- Nisam još doznao što se dogodilo, u kontaktu smo s voditeljima u HOPS-u, ne znaju ni oni. Zamolio sam ih da se to što prije riješi da se ljudi vrate u normalu. Nadam se da će se struja vratiti što prije, ne znam što bi se moglo desiti u sustavu HOPS-a da se to ne dogodi, rekao nam je Dražić kojem mobitel ne prestaje zvoniti.

Najveći problem je grijanje jer se većina stanovnika Zadarske županije grije na struju, a danas je jedan od najhladnijih dana u godini. Zbog nestanka struje ne rade ni gradski semafori, što stvara probleme u prometu.

PRIKAŽI KOMENTARE (7)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA