Biznis

ZARADA 3 MILIJUNA EURA

Cromaris u 2023. prodao preko 10 tisuća tona svježe ribe

Najveći rast uz hamu i nadalje ostvaruju prerađeni proizvodi - pakirana i očišćena riba

Adris grupa u prvih devet mjeseci 2023. godine ostvarila je ukupan prihod u iznosu od 815 milijuna eura, što je za 15 posto više u usporedbi s istim prošlogodišnjim razdobljem.

U njegovom portfelju je i zadarski Cromaris, koji je u prvih devet mjeseci 2023. godine ostvario prihod od prodaje roba i usluga u iznosu od 80 milijuna eura, što je za četiri posto više u usporedbi s prošlogodišnjim izvještajnim razdobljem.

Ostvarena je količinska prodaja od 10.326 tone ekvivalenta svježe ribe. Cromaris i nadalje ostvaruje visok udio od prodaje na inozemnim tržištima - 87 posto količinske prodaje i isti udio prihoda od prodaje. Na izvoznim tržištima, najveći rast prihoda ostvaren je na tržištima Austrije i Francuske.

U portfelju diferenciranih proizvoda, koji su u prvih devet mjeseci činili 36 posto prihoda, najveći rast uz hamu i nadalje ostvaruju prerađeni proizvodi - pakirana i očišćena riba. U tekućoj godini došlo je do dodatnog porasta cijena svih ključnih nabavnih kategorija, a osobito cijene riblje hrane, najvećeg operativnog troška. Dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) iznosi 9,9 milijuna eura, što je rast od 16 posto. Cromaris je u prvih devet mjeseci 2023. godine ostvario neto dobit u iznosu od 3 milijuna eura.

Cromaris je otvorio dvije vlastite prodavaonice u Zagrebu i Puli koje uz velik izbor svježe ribe i ribljih delikatesa iz Cromarisovog asortimana, nude i druge vrhunske proizvode. Uz to, ova prodajna mjesta imaju informativnu i edukativnu ulogu što dodatno utječe na izgradnju i osnaživanje Cromarisovog brenda.

Cromaris nastavlja provođenje transformacijskih inicijativa s naglaskom na profitabilnost, i to u dva ključna područja - tržišnom poslovanju i operacijama, poručuju iz Adrisa.

 

 

PRIKAŽI KOMENTARE (3)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA