Zadar

UGOVOR RASKINUT I NAPLAĆENO JAMSTVO

Sredstva za dnevnu bolnicu treba potrošiti do kraja 2023.

U projektu dnevne bolnice napravilo smo sve da se zaštiti Opća bolnica i ne vidim neki problem, kaže Longin

Županijski vijećnik SDP-a Jure Zubčić i ovu je sjednicu Županijske skupštine iskoristio za postavljanje pitanja o Općoj bolnici Zadar. Rekao je  kako je projekt dnevne bolnice saga bez završetka te da je ravnatelj Željko Čulina lagao kad je rekao da nisu platili 70 tisuća kuna zbog povrede postupka javne nabave.

- Priča o dnevnoj bolnici tu ne završava. Naime, u četvrtom postupku javne nabave Opća bolnica Zadar je potpuno pogrešan troškovnik priložila natječajnoj dokumentaciji. Tako su 8. ožujka, godine nakon primjedbe potencijalnog ponuditelja izmijenili troškovnik za nevjerojatnih 99 tona betonskog željeza, što ukupno iznosi oko milijun kuna. Istim promjenama se briše i 22 metara kubnih betona iz troškovnika a pritom se ne mijenja procijenjena vrijednost radova, upozorio je Zubčić.

Dodao je i da je u Hrvatskoj odrađeno nekoliko projekata dnevnih bolnica, neke od njih je također radila Solida i većina njih je završena bez ikakvih problema, iako se vijećnike uvjeravalo da je pred stečajem te pitao smatra li župan zbog svega iznesenog Čulinom odgovornim za nepravilnosti.

- U projektu dnevne bolnice napravilo smo sve da se zaštiti Opća bolnica i ne vidim neki problem. Ako se određena tvrtka našla se u problemima i nije u stanju izvršiti svoj posao, onda tražimo novog izvođača, rekao je Longin.

Ravnatelj OB Zadar Željko Čulina rekao je da je izvođač izabran temeljem međunarodnog natječaja kao najpovoljniji ponuditelj i drugog izbora nije moglo biti. Problem je nastao jer Solida nije plaćala svoje kooperante, pa je ugovor raskinut te naplaćena bankovna garancija od 3,8 milijuna kuna. Novi natječaj je u tijeku i svakog dana se očekuje odluka o izvođaču.

- Sredstva od EU moramo povući do kraja 2023. tako da imamo vremena za dovršiti ovaj projekt, zaključio je Čulina.

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA