Sport

HRVOJE ĆUSTIĆ

Dan koji se nije smio dogoditi

Uskoro će se navršiti 15 godina od tragične smrti Hrvoja Ćustića. Petnaest godina tijekom kojih smo ga se uglavnom sjećali tek uz cvijeće, svijeće i molitvu, mural i poneku emotivnu utakmicu te ulicu koja nosi njegovo ime.

Bio je 29. ožujka 2008. Na Stanovima se igrala utakmica Prve HNL između nogometaša Zadra i Cibalije. I tek što je počela dogodilo se nešto što će zauvijek obilježiti zadarski i hrvatski nogomet pa i više od toga.

Trenutak koji je jednu sasvim uobičajenu situaciju u sportu pretvorio u nezamislivu tragediju. Udarac čiji je grozomoran odjek nagovijestio ono što će se dogoditi pet dana kasnije. Odlazak u vječnost jednog mladog čovjeka u punom naponu snage, pred kojim su tek bile one najljepše stvari u životu.

Umjesto toga ostala je tek neizreciva bol njegovih najbližih, beskrajna tuga svih onih koji su ga poznavali i stotinu pitanja bez odgovora. Kako? Zašto?

Uskoro će se navršiti 15 godina od tragične smrti Hrvoja Ćustića. Petnaest godina tijekom kojih smo ga se uglavnom sjećali tek uz cvijeće, svijeće i molitvu, mural i poneku emotivnu utakmicu te ulicu koja nosi njegovo ime. No, ono zbog čega je Hrvoje stradao, neadekvatna infrastruktura, doživjela je u njegovu gradu tek kozmetičke promjene.

Ova je godina, napokon, ipak nešto drugačija. Pokrenut je prvi Međunarodni nogometni turnir Hrvoje Ćustić. Turnir koji će, u Hrvojevu gradu i županiji, okupiti mlade nogometaše iz Hrvatske i pet inozemnih zemalja. I tako njemu u čast povezati dvije stvari koje je neizmjerno volio, nogomet i svoj rodni kraj.

Turnir koji nas, kako je netko ovih dana lijepo napisao, sve obvezuje da traje dok se kotrlja nogometna lopta. I što najvažnije, da bude prvi korak prema onome što se u Zadru prije ili kasnije mora dogoditi: Stadionu koji će nositi ime Hrvoje Ćustić.

Tek će tim činom zadarski Dvanaesti anđeo, kako ga je opjevao pokojni Romeo Santini, dobiti onu konačnu počast koju zaslužuje.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA