Zadar

NOVINA U ZADRU - STIŽE PRVIH 17 KOMADA

Dio kontejnera zamijenit će polupodzemni spremnici

U Zadru će uskoro osvanuti prvi polupodzemni spremnici, kao novi model zbrinjavanja komunalnog otpada kojeg usvaja sve više gradova.
U Zadru će uskoro osvanuti prvi polupodzemni spremnici, kao novi model zbrinjavanja komunalnog otpada kojeg usvaja sve više gradova.

Prvih 17 komada bit će postavljeno na četiri lokacije u Ulici bana Josipa Jelačića na Voštarnici, gdje se zbog broja stanovnika nalazi velik broj kontejnera. Za posao ugradnje polupodzemnih kontejnera nedavno je ugovorena tvrtka Eol-Ekos iz Permana, koja je bila jedini ponuđač na javnom natječaju Čistoće Zadar. Procijenjena vrijednost nabave bila 700 tisuća kuna (bez PDV-a), a Eol-Ekos zatražio je nešto manje, 684 tisuća kuna. Uz taj iznos ide i rok od 120 dana za postavljanje polupodzemnih spremnika.

Njihova ugradnja dovest će do smanjenja broja kontejnera, a time i urednijeg izgleda prostora. Spremnici se prazne s donje strane tako da je pristup spremnicima uvijek čist, a nema ni neugodnog mirisa. Veliki kapacitet polupodzemnih spremnika produžava intervale sakupljanja otpada, stoga ova komunalna oprema svojom konstrukcijom omogućuje ekonomičniju uslugu prikupljanja te učinkovitije razvrstavanje komunalnog otpada.

Inače, Čistoća je za ovaj projekt povukla 90 tisuća kuna iz Fonda zaštite okoliša i energetske učinkovitost, istog fonda iz kojeg su dobili i sredstva za tri autosmećara na struju te jednu elektro čistilicu.

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA