SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1713477600 AND gallery_id = 11310File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1713477600, '11310', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Dio zadarske rive neprepoznatljiv nakon dva mjeseca radova - Vijest - 057info - Zadar

Zadar

ISKAZALI SE SLOVENSKI ADRIAING I KALI GRADNJA

Dio zadarske rive neprepoznatljiv nakon dva mjeseca radova

Krajem srpnja na zadarskoj rivi je otvoreno veliko gradilište pomorske infrastrukture koje je aktivno i subotom.

Krajem srpnja na zadarskoj rivi je otvoreno veliko gradilište pomorske infrastrukture koje je aktivno i subotom.

Rezultati rada u protekla dva mjeseca itekako su vidljivi i običnom promatraču. Na potezu od kraja Obale Petra Krešimira IV do terase nekadašnjeg hotela Zagreb odvijaju se impozantni zahvati.

Obalni pojas je gotovo nestao, a postavlja se nova konstrukcija na koju se će složiti jači i čvršći podmorski dio kojeg bi more teško moglo podlokati barem idućih stotinu godinu.

Kada se ponovno izgradi obala u postojećim gabaritima, zadarski konzervatori su uvjetovali vraćanje stare kamene podloge koja bi se trebala postaviti tako da izgleda kao nova.

Najveći zahvat bit će produljenje mula zadarske rive, odnosno rekonstrukcija gata kakav je bio prije savezničkih bombardiranja Zadra 1944. godine.

Radove na zadarskoj rivi izvodi Zajednica ponuditelja slovenske Adriaing s podizvođačem Kali gradnja, a radnici na gradilištu, što je rijetka pojava, propisno su obučeni i zaštićeni kacigom.

Lučka uprava Zadar nositelj je EU investicije koja je za rekonstrukciju zadarske rive dobivena preko Ministarstva mora. Studiju stanja 900 metara zadarske rive izradio je D&Z prije 20-ak godina, a kasnije su napravili i projektnu dokumentaciju za ovaj, bez sumnje povijesni zahvat.

Zahuktali radovi na obnovi rive
Foto: 057info (Saša Čuka)
PRIKAŽI KOMENTARE (14)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA