Zabava

DANI ZADARSKE ŽUPANIJE

Djeca iz vrtića napravila Virski most od štipalica

Dječji vrtić Smješko predstavio se u Kneževoj palači na izložbi »Županijo, sretan ti rođendan« s osam kreativnih radova virskih mališana i njihovih odgajateljica.

S osam kreativnih radova s prepoznatljivim motivima otoka Vira na Danima Zadarske županije predstavio se Dječji vrtić Smješko, a posebno mjesto izložbenog prostora edukativne dvorane Kneževe palače u Zadru pripalo je sjajnoj kreaciji Virskog mosta. Napravljen od kartona, konopa, obojene aluminijske folije, komada kamena, stiropora i obojenih štipalica, Virski most dominirao je vrckavom maštovitošću kojom su virski mališani iz skupine Leptirića i njihove odgajateljice ukrasili poznati virski simbol. No nisu ni kamena Kaštelina ili slika Lanterne zaostajali za Virskim mostom, kao niti drugi radovi virskih Bubamara i Mravića napravljeni tehnikom tuša u boji na staklu, akrilnih boja na staklu ili luckasti mozaik od CD-ova na platnu.

- Dobro smo se pripremali za rođendan naše županije, pa smo radili gotovo tri tjedna - kažu nam ravnateljica Smješka Julijana Begonja, pedagoginja Marina Grbić i odgajateljica Romana Budija koje su na Danima Zadarske županije pohodile Kneževu palaču. Osim sudjelovanja na izložbi radova kao konačnoj procjeni učinjenoga, cilj ove radionice bio je i upoznavanje samog otoka.

- Djeca su puno naučila o Viru i još uvijek uče, jer ga ne poznaju dovoljno. Virski most je najpoznatiji virski simbol, no Kaštelina im je nešto manje poznata. Zato je ovo bila prilika da nešto naučimo o otoku na kojemu živimo - naglašava odgajateljica Budija. Izložba u Kneževoj palači u Zadru traje do 7. svibnja, organizirana je na pozivni natječaj Narodnog muzeja Zadar „Županijo, sretan ti rođendan", a edukativni prostor Kneževe palače u kojemu se nalaze dječji radovi otvoren je u vremenu od 9 do 18 sati.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA