Zadar

LUČKA UPRAVA OBJAVILA NATJEČAJ

Do otvaranja Liburnske, štandovi za brodske izlete bit će na Istarskoj obali

Lučka uprava Zadar objavila je natječaj kojim se daje koncesija na osam mjesta za postavljanje štandova na kojima će se prodavati brodski izleti.

Lučka uprava Zadar objavila je natječaj kojim se daje koncesija na osam mjesta za postavljanje štandova na kojima će se prodavati brodski izleti.

Umjesto na Liburnskoj obali, štandovi će biti na Istarskoj obali sve dok Lučka uprava ne dobije uporabnu dozvolu za uređen dio priobalja u gradskoj luci.
Istarska obala je alternativna lokacija za Liburnsku na kojoj bi radovi trebali završiti do 1. lipnja. U Lučkoj upravi Zadar, međutim, ne znaju, niti o njima ovisi kad će se obaviti tehnički pregled i dobiti uporabna dozvola nakon koje se štandovi mogu izmjestiti na lokacije koje su za to predviđene i na Liburnskoj obali. Promjena lokacije predviđena je nacrtom ugovora koji je također dio natječajne dokumentacije.

Natječaj je objavljen kako bi se izašlo u susret domaćim brodarima koji svake sezone rade izlete za turiste i vezani su uz Liburnsku obalu.
Oni su mahom i nositelji prijava za štandova na natječaju koji je otvoren do 6. svibnja za koncesiju koja se daje na godinu dana, točnije od 1. lipnja 2022. do 30. rujna 2022. godine.

Početna cijena je 8000 kuna. Istina da se s natječajem kasni u odnosu na prošlu godinu i da su dva manje mjesta, a razlog tome su radovi zbog kojih u Lučkoj upravi nisu znali kako će pomiriti gradilište i turiste na lučkom području.

PRIKAŽI KOMENTARE (5)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA