Zadar

OD 2020. UZ ENGLEZA NICHOLASA COLGANA

Dominik Livaković suvlasnik Bašte Zadar koja je zakupac Gardena na Muraju

Lani se pričalo kako je hrvatski nogometni reprezentativac, Zadranin Dominik Livaković preuzeo The Garden na Muraju, a ove godine smo dobili i službenu potvrdu iz Grada Zadra koji taj prostor daje u zakup firmi Bašta Zadar .

Lani se pričalo kako je hrvatski nogometni reprezentativac, Zadranin Dominik Livaković preuzeo The Garden na Muraju, a ove godine smo dobili i službenu potvrdu iz Grada Zadra koji taj prostor daje u zakup firmi Bašta Zadar.

Garden kao lounge bar na Muraju davne 2004. godine otvorili su ljudi koji su bili vezani za englesku reggae and pop band grupu UB40, prvenstveno menadžer Nicholas Colgan. On je još uvijek suvlasnik firme Bašta Zadar čiji je temeljeni kapital 450 tisuća kuna i član Uprave s novim mandatom od 2019. godine te osnivač društva od kolovoza 2020. godine kada ulazi i Dominik Livaković. Colgan je vezan za Garden festival u Tisnom uz novi biznis s craft pivom pokrenuo je 2016. godine kada odlazi iz Zadra. Mladom Livakoviću koji je najavio skoru svadbu u Zadru, poslovno partnerstvo s Englezom, prvo je poznato poduzetništvo u rodnom gradu.

Iako je došlo do bitnih promjena u preuzimanju zakupa prostora na Muraju, iz Odjela za gospodarenje gradskom imovinom potvrdili su kako se uvjeti ugovora nisu mijenjali.

Važeći ugovora o zakupu poslovnog prostora kojeg koristi društvo Bašta Zadar d.o.o., traje do 30. rujna 2022. godine, a izmjene Ugovora nije bilo, navodi se kratko u informaciji koja se već godinama čuva kao poslovna tajna u gradskoj upravi.

Posljednja informacija o tome je iz 2015. godine.

Odlukom tadašnjeg gradonačelnika Božidara Kalmete, društvu Bašta Zadar, sadašnjem zakupcu poslovnog prostora na Bedemi zadarskih pobuna bb, kojemu ističe ugovor o zakupu poslovnog prostora, a koji u potpunosti izvršava obveze iz ugovora o zakupu, ponuđen je novi ugovor. Za zakup površine 116,75 metara četvornih cijena je iznosila 22 eura po kvadratu mjesečno, bez PDV-a. Korištenje je te godine bilo moguće od od 3. lipnja do 30. rujna 2015. godine.

Kada su počinjali sa zakupom nekadašnje bašte Beograd, Englezi predvođeni domaćim Milanom Koturom, plaćali su Hotelima Zadar zakup od 28 tisuća eura godišnje. Osim što su javno negodovali, došlo je do promjena u odnosu na vlasništvo tog prostora te je nakon dugog sudskog spora upisan Grad Zadar.

Nova sezona u Gardenu je otvorena.

PRIKAŽI KOMENTARE (15)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA