Zadar

DODJELA PRIZNANJA ZA DAN OPĆINE

Dr. Šime Vučkov proglašen počasnim građaninom Pakoštana

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata iz Pakoštana organizirala je navečer na rivi u Pakoštanima svečanost povodom otvorenja novoizgrađenog stupa, tzv. "štandarca"

Općina Pakoštane proslavila je Dan Općine, koji se obilježava u sjećanje na akciju Hrvatske vojske u Miranjama u kojoj je 31. srpnja 1991. poginuo hrvatski branitelj Miro Barešić (41) iz Draga te njegovi suborci Zdeslav Turić (22), Frane Bokanović (23) i Mile Pandžić (35).

Na prijedlog novoizabranog Povjerenstva za dodjelu javnih priznanja Općine Pakoštane Općinsko vijeće donijelo je odluku o dodijeli javnih nagrada i priznanja. Općinsko vijeće prof. dr. sc. Šimu Vučkova imenovalo je počasnim građaninom Općine Pakoštane. Općinska priznanja za doprinos u zdravstvenom sustavu te u razvijanju društvenih odnosa značajnih za Općinu Pakoštane idu Mariji Straz Kazija, tajnici glavnog ravnatelja KBC Sestre milosrdnice u Zagrebu; Jadranki Lokin, računovotkinji u KBC-u Sestre milosrdnice u Zagrebu; Grozdani Erlić, zdravstvenoj djelatnici u ordinaciji dr. Pešić u Pakoštanima i Kristini Bač.

Općinski načelnik Milivoj Kurtov naglasio je kako su brojni infrastrukturni projekti na području cijele općine realizirani zahvaljujući kontinuitetu upravljanja općinom, kao i dobrom suradnjom sa Zadarskom županijom i njezinim ustanovama - Županijskom lučkom upravom i Županijskom upravom za ceste.

- Sada imamo situaciju da je potrebno osigurati dodatna mjesta za boravak djece u vrtiću. Bilo bi dobro da natalitet i dalje raste, a problem kapaciteta se može riješiti i najmom privatnog prostora. Imamo u planu gradnju novih kapaciteta, Puno toga se napravilo, a zajedničkim snagama realizirat ćemo i nove projekte na dobrobit svih naših mještana, kazao je načelnik Kurtov.

Na svečanoj svecanoj sjednici Općinskog vijeća, koja se održala u masliniku crkve svete Nediljice u Vrani, župan Božidar Longin istaknuo je da županija ulaže u brojne infrastrukturne projekte, između ostalog i u navodnjavanje zaleđa koje je ključno za razvoj poljoprivrede.

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata iz Pakoštana organizirala je navečer na rivi u Pakoštanima svečanost povodom otvorenja novoizgrađenog stupa, tzv. "štandarca" i podizanja zastave Republike Hrvatske. Svečanost je započela svetom misom u 19:30 u mjesnoj crkvi Uzašašća Gospodinova na kojoj se blagoslovila hrvatska zastava. Od crkve do obližnjeg "štandarca" branitelji u pratnji djece nosili su zastavu do mjesta podizanja. Svečanosti su prisustvovali i ministar branitelja i potpredsjednik vlade RH Tomo Medved, saborski zastupnik Ante Deur, državni tajnik Šime Mršić, zamjenik župana Zadarske županije Šime Vicković te umirovljeni general Ante Gotovina.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA